Tijelo slovenačkog skakača Andreja Beuca pronađeno je danas u Drini kod Kozluka, nizvodno od Zvornika, potvrđeno je RTRS-u.

Beucovo tijelo prvi je primijetio Abdulah Hasanović ribar iz Kozluka prilikom šetnje pored Drine. Hasanović je nakon toga odmah pozvao nadležne službe koje su utvrdili da se radi o Andreju Beucu.

Iz MUP-a RS ranije je potvrđeno da je pronađen muški leš koji je na sebi imao samo kupaće gaće.

U potrazi za Beucom, koji je nestao, 7. avgusta, nakon skoka u Drinu u 16.50 časova, učestvovali su i ronioci iz Slovenije.

pronadjen beuc (2)

Beuc je nakon skoka sa visine od 20 metara sa mosta Kralja Aleksandra Prvog Karađorđevića izronio, ali je potom nestao u vodi. Spasioci u čamcima nisu uspjeli da mu pomognu.

Beuc, koji je bio i profesionalni padobranac, nastupio je na takmičenju u skokovima, koje je organizovano u okviru manifestacije “Zvorničko ljeto”.

pronadjen beuc (3)

Nezvanično, želja porodice stradalog Beuca jeste da se obdukcija tijela radi u Sloveniji, a ne u Zvorniku, a dežurni tužilac će donijeti konačnu odluku po ovom pitanju. Nakon obdukcije, biće nastavljena istraga koja bi trebalo da da odgovore na pitanja šta je uzrok nesreće i ko je odgovoran.

RTRS