Predsjednik Srbije Tomislav Nikolić poručio je danas da Srbija želi uspjeh i Hrvatskoj i BiH, ali da će pomoći Republici Srpskoj da njeni građani žive u miru i bolje nego danas.

On je, govoreći na svečanosti povodom promocije najmlađih oficira Vojske Srbije, rekao da nekima u komšiluku Srbije nije dovoljno ono što im je dao Bog i ostavili preci već posežu za tuđim.

“Tom vatrom se igraju na teritoriji Srbije oni što bi da otmu što je naše. Tom vatrom se igraju u komšiluku u kome nekome smeta ne samo što postojimo već što je Srbija mudro vođena i napreduje iz dana u dan”, rekao je Nikolić.

On je i danas pozvao sve na razgovor i dogovor.

“Ne tražimo ništa njihovo i nećemo im ništa naše dati. Želimo uspjeh i Hrvatskoj i BiH, ali ćemo pomoći Republici Srpskoj da njeni građani žive u miru i bolje nego danas”, poručio je Nikolić.

On je, govoreći o globalnoj bezbjednosnoj situaciji, rekao da mnogi događaji kakvi su teroristički napadi, migrantska kriza i velike prorodne katastrofe imaju prijeteći karakter i traže međunarodnu saradnju.

Nikolić je istakao da su upravo stoga vojnici Srbije angažovani u mirovnim misijama širom svijeta i da tamo bilježe izuzetne rezultate koji su produkt izuzetnog obrazovanja i profesionalne obuke kroz koju su prošli.

On je mladim oficirima i mladim ljudima u Srbiji uopšte poručio da pred sobom uvijek imaju primjere srpskih vojnika i rodoljuba iz prošlosti za koje je Otadžbina bila najveća svetinja.

SRNA