Predsjednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je povodom 11. novembra, Dana primirja u Prvom svjetskom ratu, da je njegova želja da se stradanja nikada ne ponove i da Srbi provedu bar nekoliko decenija u miru, da ih niko ne dira i da nikome ne smetaju takvi kakvi jesu.

Nikolić je rekao da je uvjeren da će se, ukoliko bude dovoljno uporna i istrajna, srpska politika dokazati kao jedinstvena i najbolja svjetska politika.

“Dakle, i levo i desno, i napred i nazad, i istok i zapad, i sever i jug, i nigde samo na jednu stranu i zato što, kako kaže jedna afrička poslovica, `nemoj da me teraš da ti pomognem da nekoga mrziš`”, rekao je Nikolić u Kragujevcu, prenose beogradski mediji.

On je dodao da, kad god se neko negdje posvađa sa nekim, taj neko želi da i Srbija bude sa njim posvađana, što ona neće da čini.

Prema njegovim riječima, vrijeme u svijetu je veoma turbulentno i pokazalo se da ne postoji politika koja će sigurno pobijediti.

“Narod je prezasićen elitama, prezasićen ljudima koji su neprekidno tu negde i nikada ništa ne urade kako treba”, rekao je Nikolić povodom Dana primirja, koji se u Srbiji obilježava kao državni praznik.

SRNA

Foto tanjug