Gradonačelnik Prijedora Marko Pavić otvorio je danas u prisustvu mještana i predstavnika mjesne zajednica Srednja Marićka obnovljenu zgradu društvenog doma u koji je gradska uprava uložila 133.836 KM.
“Dobra praksa obnove i renoviranja prijedorskih društvenih domova nastavljena je i u ovoj godini i veliko je zadovoljstvo biti ovdje kod objekta koji bi trebalo da unese novi život i novu energiju u ovo mjesto”, naveo je Pavić.

On je dodao da je i ovo pokazatelj da lokalna vlast vodi računa o ravnomjernom razvoju svih dijelova grada, te poželio da ovaj novi objekat bude mjesto za druženje, veselje i na radost mještana sela.

Koordinator regionalne kancelarije Omarska Radivoj Miodragović istakao je da ova mjesna zajednica, koju čine tri Marićke i Krivaja, ima 1.880 stanovnika i da je ovaj objekat značajan za lokalno stanovništvo.

“Imamo problem odliva mladih ljudi i grad posljednjih godina ulaže napore da raznim projektima infrastrukture zadrži, odnosno da vrati mlade ljude na selo, te da imaju mogućnost organizovanja društvenog života na selu”, rekao je Miodragović.

On je dodao da je stari objekat doma u potpunosti rekonstruisan i da je novi objekat u punoj funkciji, gdje će biti smještena kancelarija mjesne zajednice Marićka, mjesne boračke organizacije, spomen-soba poginulim borcima i velika sala sa binom za potrebe svečanosti i rada folklorne sekcije KUD “Omarska”.

Osim doma u Srednjoj Marićkoj, uskoro će biti otvorena još tri doma gdje su u toku radovi na renoviranju, i to u mjesnim zajednicama Gornji Orlovci, Rakelići i Malo Palančište.

Prijedor je jedna od rijetkih lokalnih zajednica u Srpskoj koja ima 49 mjesnih zajednica i čak 59 društvenih domova u čiju obnovu će samo u ovoj godini biti investirano više od pola miliona KM.

SRNA