Sanjin Sefić koji je u ponedjeljak automobilom u Sarajevu kod Zemaljskog muzeja usmrtio dvije pješakinje, prešao je granični prelaz Uvac kod Priboja iako je Granična policija BiH bila obaviještena da se za njim traga, potvrđeno je za Kliks.

Prema riječima portparolke Granične policije BiH Sanele Dujković, MUP Kantona Sarajevo je isto veče kada se dogodila nesreća obavijestio o identitetu osobe koja ju je skrivila.

“U večernjim satima 10. oktobra MUP KS je obavijestio Graničnu policiju da se za osobom inicijala S. S. (1991.) godine traga te da bi se mogao dovesti u vezu sa saobraćajnom nesrećom koja se iste noći dogodila kod Zemaljskog muzeja u Sarajevu. Granična policija BiH je 11. oktobra u 6:36 sati registrovala Sefićev prelazak granice nakon kojeg se uputio u nepoznatom pravcu”, kazala je Dujković.

S obzirom na to, da je Sefić nesmetano napustio BiH nekoliko sati nakon saobraćajne nesreće, o čemu su pripadnici Granične policije BiH bili pna vrijeme obaviješteni, iz ove institucije ističu kako se provode interne kontrole i provjera da li je Sefiću neko pomogao prilikom bjekstva.

“Ukoliko se utvrde bilo kakve nepravilnosti, protiv tih osoba biće pokrenut disciplinski postupak”, izjavila je gportparolka.

Kantonalno Tužilaštvo je, takođe, 10. oktobra obavijestilo Graničnu policiju da se traga za Sanjinom Sefićem.

MUP je sinoć obavijestio javnost da je Sefić pobjegao iz BiH u Srbiju preko graničnog prelaza Uvac kod Priboja.

Izvor: Kliks