Na sastanku čelnih ljudi banjalučkog Okružnog tužilaštva i centara javne bezbjednosti Banjaluka i Prijedor danas su analizirane naredbe o nesprovođenju i obustavi istrage, odnosno tužilačke odluke koje ne rezultuju podizanjem optužnice.

Glavni tužilac Okružnog tužilaštva Banjaluka Želimir Lepir rekao je na sastanku da je neophodno da se zajednički otklone uzroci povećanog broja donesenih takozvanih negativnih tužilačkih odluka.

“Na osnovu donesenih zaključaka sa sastanka, u narednom periodu preduzeće se određene mjere sa ciljem smanjenja pomenutih tužilačkih odluka”, istakao je Lepir.

Načelnik Centra javne bezbjednosti Banjaluka Željko Spasojević rekao je da je metodologiju evidentiranja statističkih pokazatelja potrebno preciznije definisati i uskladiti.

On je objasnio da navedene tužilačke odluke nisu negativne, već da je riječ o odlukama donesenim u skladu sa propisima i činjeničnim stanjem.

Zaključci sa sastanka biće dostavljeni i Visokom sudskom i tužilačkom savjetu BiH, saopšteno je iz Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka.

Izvor: SRNA