U početku se vjerovalo da su ubice svojim BMW presjekle automobil u kojem se nalazio Stanković, a napadači su strpljivo čekali da se žrtva pojavi.

Dvojica atentatora koja su izrešetala Aleksandra Stankovića –  Saleta Mutavog (30), vođu navijača Partizana. čekala su ga skrivena u zbunju, na uglu Bačvanske i Gospodara Vučića u Beogradu.

Iako se u početku vjerovalo da su ubice svojim BMW presjekle automobil u kome se nalazio Stanković, a napadači su strpljivo čekali da se žrtva pojavi.

“Stanković je u teretanu u četvrtak uveče stigao oko 20 časova, sat vremena prije ubistva. Ušao je u garažu iz Ulice gospodara Vučića i tu ostavio automobil. Kad je završio trening s  tjelohraniteljem Miloradom Đurićem, krenuo je kući”, priča sagovornik, i objašnjava da je garaža u kojoj se Stanković parkirao kružnog oblika.

Izlaz je u Bačvanskoj ulici.

“Stanković i Đurić su izašli i prepriječili ulicu kako bi krenuli ka Zvezdari. U tom trenutku dvojica maskiranih napadača izletjela su iz zbunja i otvorila vatru. Oni su ga inače čekali na tom mjestu od trenutka kada je ušao u teretanu, znači oko sat vremena”, priča izvor iz istrage.

Napadači koji su izveli ovu surovu likvidaciju zaskočili su Stankovićev “audi A6” sa dvije strane.

“Jedan se nalazio na bočnom prozoru, dok je drugi maltene skočio na šoferšajbnu. Pucali su istovremeno iz dva ‘kalašnjikova’ i ispraznili ‘šaržere’, oko 60 metaka. Đurić, Stankovićevo obezbjeđenje, inače čuvar u zatvoru, koji se nalazio na zadnjem sjedištu ‘audija’, potegao je pištolj, ali je napadač koji je bio na prozoru to vidio i ispalio nekoliko metaka ka njemu”, objašnjava izvor iz istrage.

Da su profesionalne ubice izvele surovu likvidaciju, govori i podatak da je tijelo Saleta Mutavog skoro obezglavljeno.

“Napadači su mu pucali samo u glavu i vrat, a od brojnih metaka glava mu je bila gotovo otkinuta od tijela. Nakon što su završili sa pucnjavom, potrčali su ka Ulici gospodara Vučića, gdje ih je čekao parkirani BMW, kojim su se odvezli ka Zvezdarskoj šumi. Tamo su automobil polili benzinom i zapalili ga”.

Prema saznanju, ovo je samo početak serije žestokih okršaja između sukobljenih narko – klanova iz Crne Gore u koji su umiješani i kriminalci iz Srbije.

“Ubistvo Saleta Mutavog vjerovatno je samo upozorenje i poruka beogradskim kriminalcima. Očekuje se da će doći do novog obračuna, naročito nakon informacije da je u zemlju unijeta ta velika količina oružja, i opreme za likvidaciju”, tvrdi izvor.

Sukob zbog droge

Motiv napada su najvjerovatnije poslovi u vezi sa narkoticima.

“Operativci su došli do saznanja da je u pozadini svega sukob zbog velike količine droge, čija vrijednost se procjenjuje na pola miliona evra. Došlo je do nesporazuma između narko-bosova, i navodno su Saletovi momci bili veoma drski i bahati u ophođenju, što isprovociralo brutalno ubistvo vođe navijača”, priča sagovornik iz istrage.

Telegraf