Stanković je od bivšeg funkcionera DB uzeo drogu koju je trebalo da proda, ali je sav novac zadržao za sebe.

Vođa navijača Partizana Aleksandar Stanković zvani Sale Mutavi (29), koji je ubijen prošlog mjeseca, pronevjerio je oko 40 kilograma kokaina, zbog čega je surovo likvidiran ispred kapija Centralnog zatvora.

On je od bivšeg visokog funkcionera DB-a koji usko sarađuje sa crnogorskom mafijom uzeo drogu koju je trebalo da proda, što je on i uradio, ali je novac zadržao za sebe, što narko-bosovi iz Crne Gore nisu željeli da mu oproste.

“Taj bivši DB-ovac veoma je uticajan i među crno-bijelima. Dobro je povezan i sa podzemljem u Srbiji jer, osim što se bavi drogom, upleten je i u malverzacije u fudbalu, kao i u kupovinu igrača. Rodom je iz Crne Gore i ima veoma jake veze i u tamošnjim kriminalnim krugovima. Vjeruje se da upravo ljudi iz Crne Gore stoje iza njegove likvidacije”,  objašnjava izvor „Alo!” blizak istrazi.

Svjedok nije od pomoći

Milorad Đurić (36), čuvar Centralnog zatvora i telohranitelj Saleta Mutavog, koji je ranjen prilikom napada, nije mnogo pomogao policiji jer su ubice bile maskirane, pa nije mogao da ih opiše. Samog Đurića u Urgentnom centru čuvalo je nekoliko policajaca jer je ključni svjedok mafijaške likvidacije.

Prema informacijama do kojih su inspektori na terenu došli, Stanković je uzeo od njega oko 40 kilograma kokaina i, po dogovoru, drogu je trebalo da proda na ulici.

Međutim, on je novac od droge potrošio. Neki smatraju da se Stanković osilio i da namerno nije hteo da im da novac misleći da će se oni povući. Međutim, bivšeg DB-ovca i njegove saradnike to je razbijesnelo. U nekoliko navrata Stanković je dobijao opomene preko posrednika na koje se oglušavao – dodaje sagovornik.

On navodi da je sukob između Mutavog i DB-ovca postojao još ranije jer mu Stanković nije platio dug od 5.000 evra.

Ubijeni Stanković je posljednjih godina postao jedan od najmoćnijih vođa navijača u Srbiji. Na Partizanov jug je prije pet godina prešao sa Zvezdinog sjevera, a postao je i vođa navijačke grupe ‘janičari’, u kojoj je bilo dosta preletača. Iskoristio je hapšenja viđenijih ‘grobara’ zbog ubistva Brisa Tatona, ali i sukob ‘alkatraza’ i ‘zabranjenih’ i preuzeo vođstvo među navijačima u Humskoj. Da je moć Saleta Mutavog rasla, svjedoči i to što je, navodno, upravo on organizovao grupu koja je krajem prošle godine upala u prostorije kluba i od funkcionera tražila ostavke. Nakon sastanka doneta je odluka o kolektivnoj ostavci UO FK Partizan, ali je Miloš Vazura ostao na mjestu generalnog direktora.

ALO