BiH nije svjestan izbor i želja Srba već njihovo dugogodišnje moranje – izjavio je predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik.

On je ocijenio da BiH do sad nije pokazala sposobnost da živi i da je u njoj snažan međunarodni intervencionizam, odnosno direktno uplitanje stranaca u sva unutrašnja pitanja zemlje.

Komentarišući objavljene rezultate izbora u Srebrenici predsjenik Dodik rekao je da je to završena priča i da je pobjednik Mladen Grujičić čija će se politika zasnivati na politici uvažavanja realnosti u toj sredini.

To što za Bakira Izetbegovića i sarajevsku politiku nije prihvatljivo da načelnik Srebrenice bude Srbin spada u nekorektne političke, rekao je Dodik.

– To su sve špekulacije,kad su muslimani vidjeli da gube izbore onda su naprasno nakon izbora iscenirali da pošalju poštom glasove i naravno to CIK nije mogao da prizna jer nisu bili inkorporirani u spiskove ništa su nedostaje, sve je veoma jasno postoji komisija koja nije iz RS, već BiH koja proglašava izbore i ona je rekla da su izbori u Srebrenici fer i pošteni, istakao je predsjednik Srpske.

RTRS