Ekipa portala Pressrs.ba pitala je građane na ulicama Banjaluke šta misle o bračnoj zajednici i kakva je njena budućnost.

Postoji mnogo teorija koje definišu ili bolje rečeno pokušavaju uobličiti tezu šta je to bračna zajednica, od crkvene, pravne pa i životne.

Jedna od njih glasi: Brak je zakonski i društveno uređena zajednica, obično između jednog muškarca i jedne žene, koja je regulisana zakonima, pravilima, običajima, vjerovanjima i stavovima koji propisuju prava i obaveze partnera i njihov zajednički status prema djeci (ako ih bračni partneri imaju).

Banjaluka je grad žena, i to ne bilo kakvih već lijepih i mnogobrojnih, legenda koja primamljuje svakog muškarca ili bi pak tako trebalo biti.

Žene je sve teže “strpati” u tradicionalni okvir, a muška populacija, čini se, nema ništa protiv. Otkako bračni partneri dijele dnevne i noćne kreme, brijače i pincetu, na mah i garderobu, brak je postao tijesan konfekcijski broj.

Iz sezone u sezonu gubi na važnosti, kvalitetu i popularnosti, zakrpe više ne pomažu, mora se uzimati nova mjera. Potrošačko društvo ga je brzo izgustiralo. Tako danas četitke za upornost idu nakon godinu dana bračnog staža!

Da je prilično nezahvalno i nemoguće u jednoj rečenici opisati pojam braka, potvrdili su nam građani svojim nesvakidašnjim odgovorima:

Pressrs.ba