Prmijer Aleksandar Vučić rekao je da o oružju koje je u subotu pronađeno u blizini njegove porodične kuće u Јajincima ne zna ništa više od onoga što je objavljeno. Dodaje da se čekaju analize DNK.

Aleksandar Vučić je na konferenciji za novinare naveo da su uzeti svi otisci i sve što je potrebno.

“Siguran sam da će se naći bar parcijalni DNK i ustanoviti šta je bilo. Ako i to ne pronađemo, znaćemo o čemu se radi”, rekao je premijer.

Vučić je rekao da je čuo određene stvari, ali da mu to nije kredibilno da bi sa tim izlazio u javnost.

Naveo je da su sunoć uzeti svi otisci, te da je siguran da će se naći parcijalni DNK, preko čega će više moći da se otkrije, navodeći da će se sve znati do večeras.

“Ako ne pronađemo parcijalni DNK, onda ćemo svi znati o čemu se radi. Sve ćemo da znamo večeras, pošto je gotovo nemoguće da nema parcijalnog DNK, neko je morao da stavi metke u šine, a nisu sve dokori nauka da bi mogli da izvedu. Ako ne nađemo ništa, onda mi je jasno o čemu se radi, ali ne znam odakle dolazi. I dalje sam kao guska u magli, bez obzira na bezbroj teorija”, rekao je Vučić.

Upitan kako vidi komentare svojih političkih protivnika, Vučić je rekao da nije zainteresovan za to, već samo za bolju Srbiju.

Na pitanje da li to što se desilo ima veze sa pritiscima spolja, Vučić je rekao da o tome ne može da govori.

“Јedini problem je što su ljudi iz mog obezbjeđnja, u koje ja imam povjerenje, rekli da je to idealno mjesto, da bi ga i oni izabrali. To je bilo jedino mjesto”, rekao je Vučić.

Vučić je rekao da nema nikakve podatke sem onih do kojih je došla i javnost, naglasivši da se sa takvim stvarima ne igra.

Navodeći da je svojim ušima i očima vidio i čuo dokaze za čudna zbivanja u Crnog Gori, Vučić je rekao da nije ubica i da neće da učestvuje u ubistvima.

“Bolje da budete ubijeni, nego da ubijate”, rekao je Vučić.

Pripadnici policije, antidiverzione jedinice i forenzičari jutros su bili na licu mjesta u Јajincima, gdje je pronađen arsenal oružja u blizini porodične kuće premijera Aleksandar Vučića.

Vučić: Vjerujem svojoj državi i službama

Vučić je naveo da je kod njega bio direktor BIA, da nije saznao ništa novo o oružju koje je pronađeno blizu njegove porodične kuće, ali i da vjeruje svojoj državi i službama.

“Malo je čudno sve, nemam pojma” rekao je Vučić na konferenciji za novinare.

Odgovarajući na pitanja u kojima se jučerašnji događaj okarakterisao kao pokušaj atentata, Vučić je precizirao da “nije bilo pokušaja atentata”, mada je čudno mjesto izabrano za ostavljanje oružja.

Na pitanja da li se osjeća bezbjedno i da li vjeruje službama, premijer je naveo da je njegov posao da vjeruje svojoj državi i bezbjednosnim službama.

“Јa vjerujem svojoj državi i službama” ponovio je Vučić i dodao da očekuje da će uraditi šta treba i otkriti o čemu se radi.

Upitan za proslavu “Noći vještica” u ambasadi SAD i priči da su američki marinci bili obučeni kao fantomi, da su nosili majice “Savamala demolation tim” i uzvikivali najružnije stvari o njemu, Vučić je rekao da su ga službe obavijestile o tome, i da, ako je to tačno, ništa drugo nije ni očekivao od “tupavog humora američkih marinaca”.

“Ne mislim da to ima ikakve veze sa ozbiljnim stvarima”, dodao je Vučić.

RTRS