Fudbalerke Sloge iz Zemuna pobednice su premijernog turnira „Prijedor 2016“ koji je održan u organizaciji Gradskog Fudbalskog saveza Prijedor u ovom krajiškom Gradu. Zemunke su u finalnom susretu sa ubedljivih 5:0 pobedile Bartog iz Trebnja (Slovenija) i na taj način se okitile pobedničkim peharom, a treća pozicija pripala je Banjaluci koja je sa 1:0 savladala hrvatski Vrbovec. Golove za Zemunke u finalu postigle su Lana Čolić tri, Bojana Janković i Kristina Tanasković, dok je jedini gol za Banjalučanke u borbi za treću poziciju dala Tamara Lolić.

Polufinalne utakmice su igrane na igralištima Sloge u Saničanima i Bratstva u Kozarcu, a postignuti su sledeći rezultati: Sloga – Banjaluka 0:0 penalima 5:3, Vrbovec – Bartog 1:1 penalima 2:4. Za najbolju igračicu turnira proglašena je Milica Andrić (Sloga), dok je najbolji golman Maja Gudalo (Banjaluka). Trofej za fer-plej pripao je Vrbovecu iz Hrvatske.

-Srećni smo zbog uspešno organizovanog turnira za žene koji treba da preraste u tradiciju. Na ovaj način želimo da doprinesemo popularizaciji i afirmaciji ženskog fudbala u Gradu Prijedoru i našoj regiji, a ovim putem zahvaljujem se našim pokroviteljima i sponzorima: Gradu Priejdor, Arcelo Mitalu, Krajiškim kapima i Nacionalnom parku „Mrakovica“, kao i Turističkoj organizaciji Grada Prijedor i Amiri Ganić koji su nam nesebično pomogli u realizaciji ove akcije – istakao je predsjednik GFS Prijedor Slaviša Kralj.

Završnog dana turnira na tribinama Gradskog stadiona se okupilo oko 150 ljubitelja ženskog fudbala, a u organizaciji turnira pored predsednika Kralja učestvovali su sekretar Petar Krajišnik, komesar za takmičenje Milenko Tambić, direktor Rudar Prijedora Vukašin Đaković, te Nikola Krajišnik i grupa sudija: Sandra Zorić, Igor Radaković, Luka Bilbija, Nemanja Davidović, Nemanja Pilipović, a finalni susret sudila je Rajka Vuković iz Novog Grada.

Goste iz Srbije, Slovenije i Hrvatske dočekali su i prijem im upriličili novi gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković, direktor Arcelor Mitala Mladen Jelača, prvi čovek GFS Prijedor Slaviša Kralj i prvi operativac FK Rudar Prijedor Vukašin Đaković.

-Gosti su iz našeg Grada otišli prezadovoljni sa porukom da će se vratiti sledeće godine. Želimo da napravimo respektabilan turnir u ženskom fudbalu u ovom delu Evrope. Pored obilaska Grada naši dragi sportski prijatelji i gosti imali su priliku da budu i na izletu na Mrakovici, a zajedno smo svi gledali i prvenstvenu utakmicu Rudar Priejdor – Slavija na Gradskom stadionu – dodao je Slaviša Kralj.

Na taj način gradska kuća fudbala uspešno je organizovala još jednu međunarodnu akciju, a agilno rukovodstvo predvođeno predsednikom Kraljem poseban akcenat stavlja na omladinski i ženski fudbal.

Domaćinu pripala revija

U sklopu turnira „Prijedor 2016“ odigrana je i revijalna utakmica između reprezentacije GFS Prijedor i zeničkog Čelika. Domaćin  je pobedio ubedljivim rezultatom 6:1, pa je tako označen i početak ženske reprezentacije ovog Saveza.

Golove za GFS Prijedor postigle su: Medina Crnić tri, Azra Balić dva i Anđela Runić, dok je počasni pogodak za Zeničanke postigla Medina Denić.

Sportski žurnal/S. BASARA