U sklopu promocije i afirmacije ženskog fudbala na području Grada Gradski Fudbalski savez Prijedor narednog vikenda organizovaće jak i zanimljiv međunarodni turnir „Prijedor 2016“ na kojem će nastupiti četiri ekipe: Sloga iz Zemuna (Srbija), Vrbovec (Hrvatska), Banjaluka (BiH) i Bartog iz Trebnja (Slovenija).

Turnir će biti odigran 29. i 30. oktobra na terenima u Saničanima, Kozarcu i Prijedoru, a raspored je sledeći, subota: Kozarac (13 časova): Banjaluka – Sloga Zemun, Saničani (13 časova): Vrbovec – Bartog Trebnje.

-Posle polufinalnih utakmica  planirano je da kolektivno ekspedicije svih ekipa učesnika sa predstavnicima našeg saveza posete Gradski stadion i pogledaju prvenstvenu utakmicu Prve lige Republike Srpske Rudar Priejdor – Slavija (Istočno Sarajevo). Nakon toga sledi prijem u zgradi Rudničke direkcije, te zajednički obilazak Grada – istakao je predsednik Gradskog Fudbalskog saveza Prijedor Slaviša Kralj.

Pred utakmice drugog takmičarskog dana u nedelju biće organizovan izlet u Nacionalni park Mrakovica. Utakmice za plasman su na Gradskom stadionu u Prijedoru, meč za treće mesto od 13 časova, potom od 14.30 časova biće odigrana revijalna utakmica između reprezentacije GFS Prijedor i kombinovanog tima, dok je finale nakon toga, a zatim proglašenje pobednika i dodela pehara i priznanja.

-Želja nam je da ovim međunarodnim turnirom promovišemo i popularišemo ženski fudbal u Gradu Prijedoru, ali i na našem području, ovaj region zaslužuje da ima nekoliko kvalitetnih ekipa i reprezentativne selekcije. Na taj način sklapamo još jednu kockicu u mozaik naših nastojanja da fudbal u Prijedoru i okolini podignemo na svim nivoima i da stvorimo sve reprezentativne selekcije gradske kuće fudbala – dodao je Slaviša Kralj.

Sportski žurnal/S. BASARA