Ognjen Jaćimović, napadač prijedorskog Rudara, sa sedam pogodaka i drugim mestom na listi strelaca Prve lige RS skrenuo je pažnju na sebe.

Talentovani fudbaler došao je letos u ekipu Rudara iz Omarske kao pojačanje u ofanzivi, prvih pet mečeva se nije upisivao u strelce, da bi nakon gola u pobedi 1:0 protiv Zvezde 09 u 6. kolu Prve lige RS, nanizao ukupno sedam pogodaka.

-Nisam baš najbolje krenuo po dolasku u Rudar, ali sam bio strpljiv, vredno sam radio, i to se isplatilo. Drago mi je zbog druge pozicije na listi strelaca, jer sam je zaslužio dobrom igrom i golovima. Potrudiću se da se tu ne zaustavim i da izbijem na čelo liste strelaca, kako bi se preporučio klubovima iz višeg ranga ili inostranstva. Međutim, nigde neću žuriti, tek sam došao iz druge u prvu ligu i nemam ništa protiv toga da u Rudaru stanem do kraja ove sezone. Neću nigde žuriti – skroman je mladi napadač.

Druga pozicija na tabeli Prve Lige RS, mlade ekipe ’’rudara’’ iznenađenje je za mnoge u prvenstvu, uključujući i izabranike trenera Zlataka Jelisavca.

-Da budem iskren, niko, pa ni mi sami, nismo očekivali da ćemo se  nakon 13. kola nalaziti na ovako visokoj poziciji. Ekipa je jako mlada i realno gledano nedostaje nam iskustva u ovom rangu takmičenja, ali svi smo se jako trudili na treninzima, trener Jelisavac nas je brzo povezao u tim, nismo se predavali ni u jednom meču bez obzira na ime protivnika. Nemam pritisak bilo kakvog rezulztata, ali ćemo sigurno davati sve od sebe i u narednim susretima – kaže Jaćimović.

Ne potcenjujemo Šamčane

Rudar Prijedor sutra ide u goste ’’fenjerašu’’ Borcu u Šamac.

-Ne potcenjujemo nikoga, pa ni šamački Borac koji je trenutno poslednji na tabeli. Znamo da su kod kuće tvrda ekipa i da niko protiv njih nije lako došao do pobede, ali uveren sam da u Šamac idemo po tri nova boda i da ćemo sačuvati drugo mesto na tabeli – jasan je mladi golgeter.

EuroBlic