Fudbaleri Rudar Prijedora pobjedom u Šamcu nad Borcem od 3:2 zadržali su drugu poziciju, ali i nastavili uspješnu seriju, u kojoj su u posljednjih sedam kola zabilježili četiri pobjede i tri remija.

Susret u Šamcu promovisao je i nadarenog napadača “rudara” Davida Kuridžu, koji se u finišu susreta našao u igri, iako mu je tek 18 i po godina.

– Zahvalan sam treneru Zlatku Jelisavcu koji mi je ukazao povjerenje da u zvaničnoj utakmici debitujem u dresu voljenog kluba. U posljednjih nekoliko sedmica sam trenirao sa prvotimcima. Svjestan sam da moram još dosta da radim i napredujem, da tek slijedi period pravog dokazivanja – naglasio je Kuridža.

Međutim, ono po čemu se izdvaja ove sezone su sjajne partije koje pruža u juniorskoj ekipi Rudar Prijedora, koja je u Omladinskoj ligi, grupa zapad poslije 13 utakmica četvrta sa 30 bodova, četiri manje od vodećeg banjalučkog Borca.

– Moja ekipa je u tim susretima postigla 36 golova, od čega je moj 21. Možda bi bilo i bolje da nisam propustio susret desetog kola u kojem smo savladali na svom terenu Jedinstvo iz Bihaća sa 3:0. Posebno sam “proradio” u posljednja tri kola u kojima sam postigao čak deset pogodaka. Po četiri sam na gostovanjima dao Bratstvu iz Bosanske Krupe (pobjeda “rudara” 4:1) i Slobodi u Novom Gradu (5:2), a dva puta sam na svom terenu pogodio mrežu Krajine iz Cazina (3:0) – nastavio je Kuridža.

U subotu je igrao za prvi tim Rudar Prijedora u Šamcu, a samo 20 časova kasnije predvodio je juniore ovog tima u duelu sa Novograđanima.

– Nije bilo baš jednostavno, ali sam mlad i pun snage, tako da umor još ne osjetim. A, ne smije ga ni biti, jer je za mene fudbal nešto više od igre – dodao je Kuridža.

Početak

Mladi igrač kao petogodišnjak počeo je sa treninzima na terenu Podgrmeča u Oštroj Luci, gdje živi, a imao je sreću da mu trener bude legendarni golgeter “rudara” Vinko Samardžija. Do 12 godina bio u Školi fudbala Radnik Urije, a od tada je u Rudar Prijedoru. Kolika je njegova ljubav prema fudbalu govori podatak da je od pomenutog mjesta do grada na Sani znao da dođe biciklom, pa čak i brzo hodajući.

– U pionirskoj selekciji trenirao me je Mladen Parhamov, kadetskoj Saša Keranović, a dvije godine u juniorskoj ekipi Zoran Bujić. Svima sam zahvalan na svom fudbalskom razvoju, a siguran sam da ću im se golovima u narednim sezonama na pravi način odužiti – istakao je Kuridža.

Glas Srpske