Predsjedavajući Predsjedništva BiH Mladen Ivanić izvinio se građanima BiH zbog situacije koja je nastala oko otvaranja rekonstruisanog pločnika ispred zgrade Predsjedništva u Sarajevu. On je rekao da je Predsjedništvo BiH zloupotrebljeno u ovom slučaju.

– Pres služba Predsjedništva je zloupotrebljena. Moj kabinet je stavio primjedbu i rečeno je da to nije pametno, da je glupo, kontraproduktivno. Predsjedništvo s renoviranjem trotoara nema nikakve veze – ni moj kabinet, ni ja, ni (Dragan) Čović, niti (Bakir) Izetbegović nismo imali ništa s tim. To je ideja nekoga ko je sebe smatrao pametnim, očigledno SDA je htjela da napravi veliki događaj – izjavio je Ivanić N1 televiziju.

Ivanić je dodao da ni najbolji dramski pisac ne bi mogao da se sjeti da se svečano otvori 60 koraka.

– To je zloupotreba Predsjedništva i narednih dana ćemo još o tome raspravljati. Ovo je groteskno i ispod svih mogućih kriterija i poniženje državnih institucija od onih koji se najviše zalažu za BiH, a ovo prave – naglasio je Ivanić.

Svečano otvaranje rekonstruisanog pločnika ispred zgrade Predsjedništva BiH, u koju je uloženo više od 360.000 KM izazvala je negativne reakcije građana, kao i niz ciničnih komentara na društvenim mrežama.

Izvor: Agencije