Živorad R. (61) iz sela Ratine kod Kraljeva lovačkom puškom usmrtio je bračni par Z.S. (67) i G.S. (64), kao i njihovog komšiju M.K. (52) i ranio Ž.Č. (36), a zatim hicem iz lovačke puške presudio sebi na seoskom groblju.

Krvavom piru prema rečima komšija prethodio je prolazak traktora natovarenog stajskim đubrivom pored kuće Živorada R. koji nije bio u dobrim komšijskim odnosima sa bračnim parom. Njemu je navodno zasmetalo što je stajsko đubrivo padalo na put ubog čega je zvao kumunalnu policiju.

kraljevo-ubistvo-masakr-foto-srbijavideocom-1481134449-1053201

Kada je patrola otišla Živorad je uzeo lovačku pušku i počeo da puca, kaže jedna od komšija. Navodno je Živorad najpre puškom upucao G.S. inače suprugu Z.S., koju je Hitna pomoć sa teškim povredama prevezla u kraljevačku bolnicu, gde je sat i po od prijema preminula. Svoj krvavi put Živorad je nastavio u polju, gde su se u tom trenutku nalazili Z.S., njegov brat M.K. i Ž.C.

Živorad je Z.S. i M.K. ubio na mestu, a Ž.K. ranio i on se nalazi van životne opasnosti.

kraljevo-ubistvo-masakr-foto-srbijavideocom-1481134449-1053199

Živorad  potom otišao do lokalnog groblja i pucao sebe u iz lovačke puške.

–  Danas oko 15,30 časova u mestu Ratina kod Kraljeva, dogodilo se trostruko ubistvo i samoubistvo, dok je jedna osoba povređena. Osumnjičeni Ž.R. (61) je na njivi u blizini porodičnih kuća iz lovačke puške pucao na tri osobe koje su na licu mesta podlegle povredama, a zatim u neposrednoj blizini pucao je i na četvrtu osobu koja je, za sada, zadobila neutvrđen stepen povreda i nalazi se u kraljevačkoj bolnici. Osumnjičeni se udaljio sa lica mesta. Njegovo beživotno telo je ubrzo pronađenona seoskom groblju, saopštio je MUP Srbije.

Srbija video/ EPK