U Republici Srpskoj i Federaciji BiH sutra će biti oblačno uz slabe povremene padavine i dnevnu temperaturu vazduha od četiri do devet stepeni Celzijusovih, saopšteno je iz Hidrometorološkog zavoda Republike Srpske.
Ujutro će biti umjereno do pretežno oblačno, uz temperaturu vazduha od minus tri do tri, na jugu pet stepeni Celzijusovih. Mraz će se javiti samo ponegdje.

Tokom prijepodneva počeće slabe padavine, na sjeveru slaba kiša, a na planinama i na istoku slab snijeg. Na sjeveru kiša će brzo prestati pa će popodne biti suvo uz djelimično razvedravanje.

Na istoku i na planinama ostaje prohladno i oblačno do kraja dana uz slab snijeg povremeno. Vjetar će biti slab do umjeren sjeverozapadni, u Hercegovini povremeno jak.

U utorak, 13. decembra, na istoku će biti oblačno i hladnije. Vrlo slab snijeg će padati samo ponegdje na planinama u prvom dijelu dana. U ostalim predjelima biće umjereno oblačno uz sunčane periode.

Jutarnja temperatura vazduha od minus tri do jedan, na jugu do četiri, a najviša dnevna od tri do sedam, na jugu do 12 stepeni Celzijusovih, u višim predjelima oko nule.

U srijedu, 14. decembra, jutro će biti hladno, uz mraz u većini predjela. Tokom dana biće malo toplije i pretežno sunčano uz promjenjivu oblačnost.

Jutarnja temperatura vazduha biće od minus osam do minus tri, na jugu oko nule. Najviša dnevna temperatura vazduha biće od četiri do 10, na jugu oko 12 stepeni Celzijusovih.

U četvrtak, 15. decembra, jutro će biti hladno uz slab mraz. Tokom dana na istoku biće oblačno uz slabe padavine, u nižim predjelima slaba kiša, na planinama slab snijeg.

U ostalim predjelima ostaje suvo i promjenjivo oblačno. Jutarnja temperatura vazduha od minus pet do nula, na jugu do tri. Najviša dnevna temperatura vazduha biće od četiri do devet, a na jugu do 12 stepeni Celzijusovih, a u višim predjelima malo iznad nule.

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH danas je pretežno sunčano i toplo uz malo oblaka na sjeveru, saopšteno je iz Federalnog hidrometerološkog zavoda.

Hladnije je u pojedinim predjelima na sjeveru i istoku gde je jutros bilo magle.

Temperatura vazduha izmjerena u 13.00 časova: Rudo i Foča dva, Višegrad tri, Prijedor tri, Srebrenica pet, Gacko i Novi Grad sedam, Doboj osam, Kotor Varoš i Srbac devet, Bileća, Šipovo, Zvornik, Sokolac, Čelinac, Čemerno i Nevesinje 10, Bijeljina i Krupa na Uni 11, Mrkonjić Grad, Han Pijesak i Kalinovi 12, Banjaluka, Krupa na Vrbasu i Trebinje13, Manjača i Kneževo 16, te Ribnik 18 stepeni Celzijusovih.

SRNA