U Potkalinju u Bosanskoj Krupi izgorjela je kuća porodice Rajka Rađenovića.

Iako je požar izbio u ponoć, četvoročlana porodica uspjela se spasiti. Privremeni smještaj Rajko i njegova supruga Vesna našli su u limenom kontejneru koji su dobili.

Njihova djeca, učenici osnovne škole u Krupi na Uni, borave kod komšija. Prva pomoć u hrani i odjeći već je dopremljena, a pokrenuta je akcija za izgradnju nove kuće.

Prije trinaest godina porodica Rađenović vratila se iz izbjeglištva iz Vojvodine u Potkalionje. Tada su zatekli zgarište, pa su nesebičnim odricanjem uspjeli da izgrade kuću. Ipak, požar koji je izbio u potkrovlju, ponovo je sve pretvorio u zgarište.

– Kad sam istrčao iz kuće vidim da gori i da je vatra zahvatila krov. Utrčao sam da spasim djecu – kaže Rajko.

Među prvima nakon nesreće ovu porodicu posjetio je sveštenik Savo Јanković i sa komšijama pokrenuo akciju prikupljanja pomoći, da se Rađenovićima izgradi nova kuća. Pozvao je sve ljude dobre volje da pomognu ovoj porodici.

– Ovoj porodici biće dostavljena pomoć u vidu hrane i odjeće. Rađenovići mogu očekivati pomoć opštine Bosanska Krupa – kaže Armin Halitović, načelnik opštine.

Porodici Rađenović je, trenutno, neophodan uslovniji kontejner za boravak. Uzdaju se u humane ljude da bi što prije prebrodili nevolju koja ih je zadesila.

RTRS