Policija u Novom Sadu privela je trojicu maloljetnika zbog sumnje da su namjerno zapalili beskućnika koji je od zadobijenih opekotina preminuo.

Dragutin T. (64) iz Futoga preminuo je juče zbog teških tjelesnih povreda koje mu je nanio dvanaestogodišnjak koji ga je, u društvu još dva druga, zapalio.

Nesrećnom muškarcu izgorelo je 90 odsto tijela.

Stravičan zločin dogodio se oko 4 sata ujutru u noći između ponedjeljka i utorka.

Kako Blic saznaje, dječaci su čovjeka zapalili dok je sa prijateljem ležao iza lokalne prodavnice u Bulevaru Oslobođenja.

Policija je potvrdila da je počinilac identifikovan i da je sa njim objavljen razgovor, ali da dvanaestogodišnjak ne podliježe krivičnio-pravnoj odgovornosti te da je pušten iz policijske stanice.

– Samo iz zabave sam zapalio novine i bacio ih na njega, nije mi bila namjera da čovjek izgori – rekao je u policiji dvanaestogodišnjak koji je zapalio beskućnika.

List nezvanično saznaje, da su dječaci prvo htjeli da ukradu invalidska kolica koja su bila pored dva beskućnika. A kada u tome nisu uspjeli jer su ih beskućnici primijetili, najmlađi od njih uzeo je svežanj novina, zapalio ih i bacio na Dragutina T. koji je ležao pokriven starim ćebetom.Čovjek je odmah počeo da gori, a djeca su u panici pobjegla.

– Pomislili smo prvo da se čovjek možda sam upalio sa cigarom. Međutim kada je ovaj drugi beskućnik došao sebi, jer je bio u alkoholisanom stanju, rekao nam je da su tu bila neka djeca i palila novine. Vjerovatno je i preminuli bio u alkoholisanom stanju – kažu nezvanično iz policije.

Јedan od dječaka je štićenik Doma za nezbrinutu djecu u Sremskoj Kamenici.

Izvor: Blic