Dolaskom hladnog vremena vaša kosa postaje suva i beživotna. Ne očajavajte. Uz pomoć ovih saveta profesionalnih frizera vaša kosa će i tokom zimskih meseci biti sjajna i jaka poput onih s reklama.

Negovana i bujna kosa jedan od od glavnih oružja žena u osvajanju muškog srca. Tokom zimskih meseci vaša kosa je zbog vetra i mraza svakodnevno izložena riziku od oštećenja. Kako bi vam kosa bila zdrava i jaka tokom zime primenite neke od sledećih saveta.

Frizeri savetuju da umesto regeneratora u nerednih nekoliko meseci koristite maske za kosu, budući da one sadrže više hranjivih elemenata.

Trudite se da vam kosa više bude spuštena nego vezana u rep. Ako je vezujete gledajte da to ne bude uvek na isti način, jer je kosa vezana na isti način sklonija pucanju.

Naelektrisanu kosu niko ne voli, zato izbegavajte kape i šalove od sintetike. Isto važi i za džempre. Kapa će svakako zaštiti vašu kosu od pucanja, ali u pojedinim slučajevima nošenje kape može dovesti do iritacije kože glave i pojave peruti.

maslinovo-ulje-pixabay

Jedan od načina da pobedite ovaj dosadni problem, jeste i da nahranite kožu glave maslinovim uljem. Na koren vlasi nanesite zagrejano maslinovo ulje. Dovoljne su dve kašike. Laganom masažom utrljajte zagrejano maslinovo ulje u kožu glave. Na ovaj način vašim vlasima će se vratiti sjaj i koža glave će vam biti zdravija. Svakoko se preporučuje korišćenje šampona protiv peruti.

Ne pravite velike pauze između šišanja.

Vaša kosa će sijati poput onih na reklamama, samo ako primetine sledeći savet. Ovaj tretman je vrlo jednostavan, a ono što vam je potrebno sigurno imate u kući. Potrebno vam je samo jedno jaje i malo maslinovog ulja. Napravite smesu i nanesite na kosu. Pustite nekoliko minuta da deluje, a zatim isperite kosu. Frizeri ovu masku preporučuju svim damam koje se tokom zimskih meseci bore sa suvom i oštećenom kosom.

Hidratacija kose tokom zimskih meseci je veoma važna.

Ukoliko imate tanku kosu sjaj ćete joj sačuvati kokosovim uljem. Dovoljno je da samo nekoliko kapi nanesete na vrhove vlasi i ostavite da deluje 10 do 15 minuta. Nakon toga raščešljajte kosu.

Kada smo već kod raščešljavanja kose, stručnjaci savetuju korišćenje ređeg češlja ili četke napravljene od prirodne životinjske dlake.

Izbegavajte pranje kose vrućom vodom, jer vruća voda isušuju kožu glave i kosu.

Osim vetra i hladnoće na vašu kosu pobudno utiču i klima uređaji, parno grejanje. Klima uređaji izvlače vlažnost iz kose, što ljudi s kovrdžavom kosom najbolje znaju-kosa je suva i naelektrisana. Da biste izbegli isušivanje kose tokom grejne sezone u spavaću sobu obavezno stavite posudu sa vodom.

Maska sa pavlakom

Želite da povratite sjaj kosi? Onda je ovo idealna maska za vas. Potrebna vam je pola šolje pavlake ili jogurt, malo meda i maslinovo ulje. Smesu umesirajte u kosu, uvijte blago nakvašenim peškirom i ostavite da deluje 20 minuta. Nakon toga kosu isprite šamponom.

Maska sa bananom

Banane sadrže vitamin A, kalijum i vitamin C koji reguliše mašćenje kose i vitamin E koji obnavlja teme glave. U blenderu umutite dve banane sa kasišom meda, kokosovog i maslinogo ulja. Smesu umasirajte u kosu i nakon pet minuta isperite toplom vodom. Rezultat- mekana i sjaj kosa.

Izvor: BKTVNews