Na dnevni red sutrašnje sjednice Savjeta ministara BiH ponovo je uvrštena Informacija o kršenju ustavnog prava Bošnjaka na slobodno korištenje i upotrebu “bosanskog jezika” u Republici Srpskoj.

Ova tačka, čiji je predlagač Ministarstvo civilnih poslova BiH, do sada je dva puta skidana sa dnevnog reda.

Iz Savjeta ministara BiH saopšteno je da je na dnevnom redu sutrašnje sjednice i Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o upravi.

Pred ministrima će se naći i informacija o potrebi izmjena i dopuna Strategije za rad na predmetima ratnih zločina u BiH, izvještaj o provođenju Strategije za borbu protiv organizovanog kriminala /2014-2016/ za period od 1. januara do 30. juna 2016. godine i informacija o postupanju u predmetu sačinjavanja izvještaja o slobodi govora i stanju medijskih sloboda u BiH.

Biće riječi i o informaciji u vezi sa izradom prijedloga Zakona o zabrani izazivanja i širenja nacionalne, vjerske, rasne i drugih oblika mržnje u BiH.

Na dnevnom redu je i kompaktan izvještaj o međunarodnoj pomoći za sektor poljoprivrede, prehrane i ruralnog razvoja 2015. godine u BiH.

Savjet ministara BiH razmotriće i Prijedlog odluke o načinu raspodjele prenesenih namjenskih nerealizovanih sredstava uplaćenih na ime dodijeljenih DžSM licenci i informacija o kretanju makroekonomskih pokazatelja za period od januara do septembra 2016. godine.

Pred ministrima će se naći i Nacrt odluke o ratifikaciji Sporazuma o finansiranju programa aktivnosti prekogranične saradnje BiH i Crne Gore za 2015. godinu između Evropske komisije, BiH i Vlade Crne Gore.

Izvor: Srna