Vozač iz Poljske čiji je kamion oteo napadač koji se zakucao u štandove bio je živ tokom “vožnje smrti“ u kojoj je poginulo 11 osoba.

Kako prenosi “Skaj njuz“, Poljak je upucan nekoliko trenutaka prije nego što je Tunižanin osumnjičen za napad pobjegao iz kamiona.

Vozač Lukaš Urban je pretučen i izboden prije nego što je Tunižanin krenuo u “paklenu vožnju“, ali je umro od prostrelne rane na suvozačevom mjestu kamiona.

Direktoru firme za koju je radio Urban, koji je ujedno i njegov rođak, pokazana je fotografija vozača na kojem se vide povrede i na osnovu kojih se može zaključiti da je bio živ u toku napada, piše Bild.

“Bilo je strašno. Bilo je masnica, lice mu je bilo natečeno, izgledalo je kao borba“, rekao je on.

Јedan istražitelj je za “Velt“ rekao da je napadač Poljaka izbo nožem nekoliko puta, vjerovatno zato što je “pravi“ vozač kamiona pokušao da preotme volan i spasi živote ljudi.

Policija i dalje traga za napadačem, sumnja se da je to Tunižanin, pošto su njegova dokumenta pronađena u kamionu.

“Špigl“ navodi da dokumenta, za koja se vjeruje da su ona koja posjeduju azilanti, sadrži ime Anisa A., koji je rođen u Tunisu 1992.

Dvadesettrogodišnji tražilac azila iz Pakistana je uhapšen nakon napada i pušten zbog nedostatka dokaza da je on kriv za napad u Berlinu.

Islamska država preuzela je odgovornost za napad.

Izvor: B92