Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik danas se upisao u knjigu žalosti koja je otvorena u Ambasadi Ruske Federacije u Sarajevu povodom avionske nesreće u Crnom moru u kojoj je poginulo 92 ljudi, među kojima su i umjetnici Akademskog ansambla pjesme i igre ruske armije “Aleksandrov”.

“U ovim teškim trenucima za prijateljski i bratski narod Rusije duboko saosjećamo sa porodicama članova Državnog ansambla i ostalih nesrećno nastradalih”, naveo je Dodik.

On je dodao da je to ogroman gubitak za cjelokupan ruski narod sa kojim srpski narod ima tradicionalne i istorijski snažne neraskidive veze.

“Utoliko je naše saosjećanje u vašem bolu za tragično izgubljenim životima još veće. Rusiju i veliki ruski narod volimo s posebnim osjećajem ljubavi”, upisao je predsjednik Republike u knjigu žalosti.

Ambasador Ruske Federacije u BiH Petar Ivancov rekao je da je Rusiju zadesio najteži kraj godine s obzirom na dva tragična događaja – atentat na ruskog ambasadora u Turskoj i avionsku nesreću u Crnom moru.

Ivancov: Najteži kraj godine za Rusiju

Ivancov je zahvalio svim ljudima u BiH koji su tim povodom izrazili saučešće, a posebnu zahvalnost uputio je predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku, koji se danas upisao u knjigu žalosti koja je otvorena u Ambasadi Ruske Federacije u Sarajevu.

– Zahvaljujući njemu otvorena je knjiga žalosti i u Banjaluci – rekao je Ivancov.

Prilikom pada aviona ruskog Ministarstva odbrane “tu-154” u Crnom moru u nedjelju, 25. decembra, poginulo je 92 ljudi. Među poginulima su i umjetnici Akademskog ansambla pjesme i igre ruske armije “Aleksandrov”.

Izvor: SRNA/RTRS