D. Kusuran (25) iz Kozarca, iz čistog mira, odlučio je da jednu veče bude policajac. Naime, on je, u petak popodne, pored magistralnog puta Prijedor-Banjaluka pomoću rotacionog svetla zaustavljao vozače, predstavljao se kao policijski službenik i tražio im dokumente.

Vozače je presretao koristeći plavo rotaciono svetlo na svom džipu „sang jong rekston”, švajcarsklih registarskih oznaka.

Da li je cilj ovog Kozarčanina bio da se našali sa Prijedorčanima i ostalim vozačim, ili ipak nešto drugo, nismo saznali iz CJB Prijedor. U svakom slučaju, policijski službenici prijedorskog Centra su i okončali predstavu ovog mladića. Njegov džip su zaustavili u Gornjim Orlovcima, mestu pored Kozarca.

U vozilu kojim je upravljao D. Kusuran pronađen je i oduzet uređaj za davanje posebnih svetlosnih znakova – plavo rotaciono svetlo, a vozaču je uručen prekršajni nalog zbog počinjenih prekršaja po Zakonu o javnom redu i miru Republike Srpske i Zakonu o osnovama bezbednosti saobraćaja na putevima u BiH.

Kako “EuroBlic” nezvanično saznaje od meštana Kozarca, neku veče u blizini ovog mesta se i pucalo. Naš sagovornik kaže da je vozač automobila registarskih oznaka BiH prestigao automobil švajcarskih registarskih tablica u mestu Kozaruša.

Nakon toga začuo je hice metaka iz automatske puške iz tog automobila. Smatra da je mlade vozače i putnike tog vozila razbesneo zato što ih je prestigao. Kozarac je mesto sa najvećim brojem osoba koje borave u dijaspori, a za vreme praznika dolaze u rodni kraj. Pre par godina zabeleženo je i nekoliko većih tuča tokom posete ljudi iz dijaspore.

Oni koji stalno borave u Kozarcu, kažu da ne podržavaju ovakve incidente sugrađana koji na kratko budu u gradu na Sani.

Nezvanično saznajemo i da je lažni policajac D. Kusuran, proteran je iz Švajcarske, te da je poznat je po prekršajima.

EuroBlic