U Republici Srpskoj i Federaciji BiH danas će biti pretežno oblačno sa snijegom, na jugu sa kišom i najvišom temperaturom vazduha od minus tri do tri stepena Celzijusova, na jugu do sedam stepeni.

Tokom dana padavine će prestati na sjeveru i jugu, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Vjetar će biti slab do umjeren, poslije podne mjestimično i pojačan sjeverni, a u Hercegovini povremeno jaka bura, prema kraju dana sa olujnim udarima.

U većini krajeva jutros je oblačno sa snijegom, a u Hercegovini sa kišom i snijegom, saopšteno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Temperatura u 7.00 časova: Bjelašnica minus 10 stepeni, Čemerno
minus pet, Goražde i Ivan-sedlo minus četiri, Drvar, Kupres i Sokolac minus tri, Bugojno, Sarajevo i Zenica minus dva, Banjaluka, Doboj, Gradačac, Јajce, Prijedor, Sanski Most i Tuzla minus jedan, Bihać, Bijeljina, Livno, Srebrenica i Zvornik nula, Trebinje dva, Neum, Čapljina tri i Mostar pet stepeni Celzijusovih.

Visina snijega u 7.00 časova: Čemerno 36 centimetara, Gacko i Nevesinje 25, Han Pijesak 24, Kalinovik 23, Mrakovica 17, Sokolac, Foča i Mrkonjić Grad 15, Rudo i Šipovo 14, Kneževo 13, Bijeljina, Krupa na Uni i Srebrenica 12, Doboj 11, Drinić 10, Novi Grad devet, Višegrad osam, Banjaluka sedam i Prijedor dva centimetra.

Izvor: SRNA/RTRS