Savez ratnih vojnih invalida Republike Srpske, protivi se prijemu BiH u NATO i knjiženju neperspektivne vojne imovine na Ministarstvo odbrane BiH. Na sjednici Predsjedništava i Skupštine uputili su apel institucijama Srpske da zaštite interese Republike Srpske.

Knjiženje neperspektivne vojne imovine na Ministarstvo odbrane BiH znači otimanje imovine Republike Srpske i to treba spriječiti, stav je ratnih vojnih invalida. O ovom pitanju smatraju, treba da se izjasne institucije Republike Srpske. Da bi spriječili otimanje, ratni vojni invalidi spremni su i na radikalne mjere.

“Uzećemo takav stav da zajedno sa svim organizacijama iz prethodnog otadžbinskog rata da se okupimo i ako treba da iskažemo građansku neposlušnost i to da Republika Srpske ne gubi, odnosno da joj se neotima vojna imovina na ovakav način”, naglasio je  predsjednik Skupštine Saveza ratnih vojnih invalida Republike Srpske, Milomir Ećimović.

Ako se vojna imovina uknjiži na BiH, stiče se uslov za ulazak u NATO, a u NATO bez pitanja građana Republike Srpske, BiH ne može da ide, stav je ratnih vojnih invalida.

Predsjednik Predsjedništva Saveza ratnih vojnih invalida Republike Srpske Dragan Vrhovac kaže da će ratni vojni invalidi tražiti  da se to pitanje riješi isključivo referendumom, da narod se izjasni da li želi to ili ne.

Savez ratnih vojnih invalida nastojaće da uskoro organizuju sastanak sa ostalim boračkim i drugim organizacijama da bi se, kažu, donijeli zaključci i odluke u interesu Srpske.

RTRS