Na auto-putevima Banjaluka-Gradiška i Prnjavor-Doboj, saobraćaj je usporen zbog djelimično zasnježenih kolovoza.

Visina snijega u 7 časova: Klekovača 64 centimetra, Mrakovica 63, Čemerno 48, Han Pijesak, Krupa na Uni 40, Kalinovik 35, Prijedor 30, Doboj, Kneževo, Banjaluka 28, Mrkonjić Grad 25, Novi Grad 25, Ribnik 24, Sokolac 22, Šipovo 20, Srebrenica 19, Gacko 16, Srbac 15, Bijeljina 13, Gradiška 11, Foča, Rudo devet, Zvornik sedam i Višegrad.

Na dionicama na kojima su u toku radovi, saobraćaj je regulisan privremenom saobraćajnom signalizacijom čije je poštovanje obavezno. U toku je izgradnja vijadukta Mahovljani na dionici Banjaluka – Prnjavor, zbog čega je petlja Mahovljani zatvorena za sav saobraćaj, a vozači mogu koristiti petlju Aleksandrovac.

Na regionalnim putevima Karanovac-Kneževo, u Ljubačevu i na dionici Ukrina-Gornja Vijaka zbog klizišta, saobraća se naizmjenično jednom saobraćajnom trakom. Na dionici regionalnog puta Ukrina-Vijaka, u Vijačanima zbog radova na sanaciji kolovoza saobraćaj se odvija povremeno jednom trakom. Zbog izgradnje mosta preko rijeke Ukrine u Dragalovcima, potpuno je obustavljen saobraćaj za sva vozila i preusmjeren je na putni pravac kroz selo Brestovo, gdje je zabranjen saobraćaj za teretna vozila preko 15 tona nosivosti.

U toku su radovi na sanaciji klizišta na magistralnom putu Banjaluka-Rebrovac-Čelinac na području MZ Ada.

Na autoputu “9. januar” Prnjavor-Doboj, uspostavljen je poseban režim saobraćaja u području petlji Prnjavor i Јohovac, kao i na regionalnom putu R-474 i magistralnom M-17, sa privremenom saobraćajnom signalizacijom.

U toku je i izgradnja obilaznice oko Brčkog na magistralnom putu Brčko-Bijeljina, zbog čega je izmijenjen režim odvijanja saobraćaja u naselju Gredice.

Zbog radova na bušenju i miniranju terena na magistralnom putu na dionici Rogatica-Ustiprača u mjestu Dub dolazi do povremene obustave saobraćaja od pet do 15 minuta od 9.00 do 10.00 i od 14.00 do 17.00 časova. Na magistralnom putu M-18, dionica Brod na Drini-Šćepan Polje, zabranjen je saobraćaj za sva vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona.

Na regionalnom putu Bratunac 3-Drinjača i dalje ostaje na snazi zabrana za teretna vozila ukupne mase preko 3,5 tone i autobuse klase M3, dok se zabrana ne odnosi autobuse prevoznika Holding “Drinatrans” Zvornik, koji saobraćaju na redovnim autobuskim linijama Zelinja-Zvornik, Bratunac-Polom-Zvornik, Bratunac-Polom-Bijeljina i Polom-Bratunac.

U Federaciji BiH zbog snijega i jakog vjetra koji stvara snježne nanose na regionalnom putu Rakitno-Blidinje, na snazi je obustava saobraćaja za sve kategorije vozila. Na putnim pravcima Glamoč-Mlinište i Livno-Šuica zabranjen je saobraćaj za teretna vozila preko 7,5 tona. Snijeg usporava odvijanje saobraćaja na većini puteva i u FBiH, posebno na planinskim prevojima na području Srednjobosanskog kantona, gdje je obavezna upotreba lanaca za teretna vozila.

Niska temperatura pogoduje formiranju poledice, posebno u višim predjelima, kao i na mostovima i prilazima tunelima. Ekipe putnih službi intervenišu na svim dionicama gdje je to neophodno.

Na graničnim prelazima u BiH jutros nema dužih zadržavanja.

Zbog loših vremenskih uslova u Crnoj Gori, granični prelaz Deleuša /Bileća-Nikšić/ zatvoren je za teretna vozila. Takođe, zbog loših vremenskih uslova u Hrvatskoj, zabranjen je saobraćaj za teretna vozila sa prikolicom i šlepere na graničnom prelazu Izačić. Radovi na području Hrvatske i dalje su aktuelni na graničnim prelazima Brod-Slavonski Brod i Orašje-Županja, tako da se na ovim prelazima tokom dana saobraća usporeno.

RTRS