Da bi svjedočili vožnji motorom na nepripremljenoj stazi prekrivenom snijegom, ekipa RTRS-a uputila se ka Manjači, nedaleko od Banjaluke gdje je akrobatske vještine na snijegu isprobao jedan od rijetkih stant vozača na području Srpske, Nemanja Mihajlović.

Motivisan posebnim adrenalinskim duhom, s akrobacijama na dva točka ovaj avanturista počeo je još u tinejdžersko doba. Prvo na biciklu, a zatim i na motociklu. Avanturistički duh vremenom je postajao sve izraženiji, zbog čega Mihajlović značajan dio vremena počinje da provodi na internetu prateći razne trikove koje je moguće izvesti na motoru. Ove vratolomije sa interneta ubrzo je i sam počeo da uvježbava.

Napuštene tvorničke hale i parkinzi studentskog kampusa u Banjaluci, tada su mu postali i najprivlačnije lokacije, koje su mu omogućile nesmetano vježbanje. Iako za mnoge još nepoznanica, ovaj dvadesetšestogodišnjak jednostavno živi ekstremni sport koji mu se naprosto uvukao pod kožu.

Od početnog nerazumijevanja sredine do profesionalnih dostignuća prošlo je dosta vremena, uloženo je mnogo rada i truda, koji Nemanji donose i garantuju zavidne rezultate. Uspjesi koje postiže dodatni su podstrek, a ovaj adrenalinski sport tjera ga dalje, ka novim preprekama koje valja osvojiti. To je i jedan od razloga zbog kojih se Mihajlović i odlučio da isproba stazu koja se proteže vrhovima Manjače.

– Bilo je jako naporno proći ovakvu stazu u zimskim uslovima. Prvi dio staze sam poznavao, ali je bilo puno teže nego što sam mislio – kaže Mihajlović.

Nemanja Mihajlović, koji je donedavno bio jedini stant vozač u BiH, nastavlja sa ispunjavanjem svojih akrobatskih ciljeva, a mladim vozačima željnima slične avanture savjetujemo da sa ovakvim aktivnostima ne počinju bez dobre zaštitne opreme, jer kako i sam Mihajlović kaže “kaciga na glavu, pamet u glavu”.

RTRS