Јedna od žrtava kriminalne ogranizacije koja je uhapšena u akciji “Pravda”, a koju je predvodio bivši ministar tzv. Republike BiH, Alija Delimustafić, bio je i bivši fudbaler Željezničara Radmilo Mihajlović.

Kriminalna organizacija bila je u sprezi sa sudijama i službenicima u Sarajevu, koji su Mihajloviću oteli kuću, a koju je na kraju bio prinuđen da plati dva puta.

Na spisku nekretnina koje je Delimustafić uknjižio i prodao dok vlasnici nisu bili tu je i kuća Radmila Mihajlovića. Bivši fudbaler Željezničara bio je u Njemačkoj, kada su njegovu kuću zaposjeli Delimustafić, Orić i Ramiz Delalić Ćelo, te mu poručili da se ne vraća. Delimustafić je uz pomoć oštinskih službenika kuću uknjižio na ime svog brata.

– Rekao je to je sad moja kuća i da se ne vraćam – rekao je Radmilo Mihajlović.

Delimustafić je, je prije nego što se Mihajlović uspio vratiti u Sarajevo, kuću stavio pod hipoteku i to u banci u kojoj je bio suvlasnik. Kriminalna sprega se tu, međutim, nije završavala, a to je Mihajlović shvatio kada mu je sudija u predmetu tražio 100 hiljada evra da bi poništio ugovor.

– Јa na to nisam pristao i sudija je izglasao da kuća pripada banci koja je aktivirala hipoteku. Јa sam se uzdao u sudiju, ne znajući da je on radio sa Delimusdtafićem – dodaje Mihajlović.

Sud je presudio da Mihajlović nema dovoljno dokaza da je kuća njegova, pa je kada je banka aktivirala hipoteku, bio prinuđen da na aukiciji kupi svoju kuću, plaćajući tako jednu te istu nekretninu dva puta.

– Јa sam pozvan od policije da naredne sedmice svjedočim, vama sam već rekao neka imena, a policiji ću reči sve – kaže Mihajlović.

Mihajlović je samo jedna od mnogih Delimustafićevih žrtava koje se nadaju pravdi. Dosadašnji pokušaji procesuiranja osnivača “Sarajevske jedinice smrti” – Ševe, propali su, jer ga je, i nakon što je osuđen na četiri godine zbog planiranja otmice u Minhenu, pomilovao, prvo nekadašnji premijer FBiH Niko Lozančić, a zatim i Živko Budimir. Јedan od Delimustafićeve braće i danas je u bijegu.

RTRS