Bend “Orthodox Celts” koji proslavlja 25 godina postojanja, predstavio je danas u klubu “Ben Akiba” novi, dugo očekivani, šesti studijski album pod nazivom “Many Mouths Shut”.

Frontmen Aleksandar Petrović (Aca Seltik) istakao je da je album po mnogo čemu poseban. “Sve od A do Š je potpisano sa Orthodox Celts, od produkcije do izdavačke kuće. Sve smo radili sami i može da se kaže da smo konačno sazreli da uzmemo stvari u svoje ruke”, rekao je Petrović Tanjugu.

“Poseban je po tome što od otpjevanih pjesama ima samo jedan tradicional, što je polukonceptualan, jer postoji instimentalno vezivno tkivo koje povezuje pjesme. Poseban je po tome što je produkciju uradio Lale (Dejan Lalić), poseban je po tome što su ovo prve pjesme koje je u životu Vlada (Vladan Јovković) napisao i mislim da je dosta za jedan album”, objasnio je on.

Petrović kaže da je novi album u svakoj riječi, svakom slovu, svakoj pjesmi “Orthodox Celts”. “To smo mi sada, danas, ovdje, sa svim onim što se dešava u pjesmama, sa svim stavovima koji mogu da se pročitaju između redova”, rekao je Aca Seltik.

On je naglasio da proteklih 10 godina nisu ljenčarili, već je to vrijeme “utrošeno na kreiranje novog albuma”.