Vojnopolitički analitičar Gostimir Popović izjavio je danas Srni da je priča o Akcionom planu za članstvo BiH u NATO /MAP/ “velika šarena laža” i da predstavlja jedan od elemenata za urušavanje cjelokupnog sistema Republike Srpske, koji počinje kroz izuzimanje takozvane perspektivne vojne imovine.

On je naveo da će nakon pitanja vezanih za perspektivnu vojnu imovinu, NATO ići dalje, da bi došao do nekih drugih vrsta koncesija, a što će sve voditi slabljenju sistema Srpske.

– NATO je uporan u tome da se bavi imovinskopravnim odnosima i otimanjem određenih nekretnina od Srpske, i to je nešto što nema nikakve veze ni sa organizacijom, namjenom i zadacima Sjevernoatlanskog saveza na ovom prostoru. Tako je sada ključna stvar i uslov da bi se krenulo ka članstvu u toj organizaciji da se Srpska odrekne određenih svojih nekretnina – rekao je Popović.

Prema njegovim rječima, takva vrsta imovinskopravnih pitanja predstavlja samo “vrh ledenog brijega”, jer će NATO nakon toga ići dalje u svojim zahtjevima.

– Zbog takvih namjera, NATO se uopšte ne može smatrati dobronamjernim za Republiku Srpsku, ali i za srpski narod u cjelini – dodao je Popović.

SRNA/RTRS