Tomislav Sauha, nekadašnji šef kabineta bivšeg premijera Hrvatske Zorana Milanovića, danas je uhapšen ispred kancelarije njegovog advokata po dogovoru sa policijom, jer ga državno tužilaštvo optužuje da je godinama uzimao novac putem fiktivnih putnih naloga.

Sauha je nakon toga upućen prema Policijskoj nacionalnoj kancelariji za suzbijanje korupcije i organizovanog kriminaliteta (PNUSKOK), prenose hrvatski mediji.

Hapšenje je potvrdila i Sauhin advokat Aleksandra Horvat, koja je rekla da se Sauha odmah po skidanju imuniteta stavio na raspolaganje pravosudnim tijelima.

“U ovom trenutku još ne znamo šta mu se stavlja na teret, ali on tvrdi da nije kriv”, navela je Horvatova.

Sauhi je jutros Mandatno-imunitetna komisija ukinula imunitet, a tužilaštvo ga optužuje da je godinama uzimao novac putem fiktivnih putnih naloga.

“Postoji osnovana sumnja da je Sauha u periodu od novembra 2013. do januara 2016. godine, kao šef kabineta predsjednika Vlade, sa ciljem pribavljanja imovinske koristi na štetu državnog budžeta, sekretaru usmeno nalagao izradu lažnih putnih naloga”, navedeno je u dokumentu tužilaštva upućenom Mandatno-imunitetnoj komisiji, u kojem traži da Sauhi bude određen pritvor.

Srna/ATV

Foto: Index.hr