Predsjednik Srbije Tomislav Nikolić kandidovaće se na predstojećim predsjedničkim izborima, javlja Sputnjik. Za sada nema zvaničnih potvrda ove informacije.

Prema istom izvoru, odluku da se kandiduje aktuelni predsjednik Srbije donio je sinoć na proslavi svog 65. rođendana, objavio je Sputnjik na svom portalu. U Nikolićevom kabinetu nisu htjeli “ni da potvrde ni da demantuju ovu informaciju”.

Nakon što se ova informacija proširila, Tanjug je uspio da stupi u kontakt sa predsjednikom SNS i premijerom Srbije Aleksandrom Vučićem i, na pitanje o kandidaturi Tomislava Nikolića, Vučić je ćutao i nije dao nikakav komentar, prenosi ova agencija.

Lider SPS Ivica Dačić ocijenio je da je, ako je vijest o kandidovanju Nikolića tačna, sramotno da se on time pridružuje plejadi kandidata koji su protiv Vučića. “Više puta sam isticao da je za Srbiju najbolje da se sačuva politička stabilnost putem kandidature čovjeka koji uživa najveću podršku naroda, a to je nesumnjivo Vučić”, rekao je Dačić za Tanjug.

Nikolić je izjavio da nije iznenađen “ishodom glasanja” na predsjedništvu Srpske napredne stranke, čime je data podrška kandidaturi lidera stranke Aleksandra Vučića na predsjedničkim izborima, ali i ostao nedorečen na pitanje da li će se kandidovati za predsjednika Srbije.

On je takođe rekao, na pitanje kako komentariše navode medija da je njegov sin podržao kandidaturu Vučića, da je Radomir Nikolić “iznio svoj stav na pripremnom sastanku”.

Podsjetimo, predsjedništvo Srpske napredne stranke u utorak je jednoglasno odlučilo da Aleksandar Vučić bude predsjednički kandidat te stranke.

Izvor: Sputnjik, Tanjug