Jedan od najboljih fudbalskih sudija na svetu Milorad Mažić boravio je juče u Sarajevu gde je u hotelu „Park“ u Vogošći gdje je bio jedan od predavača na seminaru arbitara Premijer lige Bosne i Hercegovine. S njim je zajedno došao i pomoćnik Milovan Ristić, prvo su zajednički održali predavanje, a onda i posebna predavanja sudijama sa „A“ liste i „mahačima“ sa „B“ liste elitnog takmičenja dejtonske zemlje.

Mažić je održao predavanje na temu „Priprema za utakmicu i timski rad sudijske ekipe“, a nakon toga je pokazivao video snimke zanimljivih situacija sa međunarodnih utakmica i pojašnjavao određene odluke u datim momentima.

-Izuzetno sam počašćen zbog gostoprimstva u Sarajevu i ljudi koji su mi bili na usluzi i pomogli da uspešno realizujem predavanje na ovom seminaru. Stekao sam nove prijatelje i obogaćen sam za mnoga životna iskustva i hvala ljudima iz Sudijske organizacije Fudbalskog saveza BiH koji su bili na visokom nivou domaćinstva – istakao je Milorad Mažić nakon seminara.

Potpredsednik Komisije za sudije i suđenje Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine Dragan Banjac iz Kozarske Dubice istakao je da je seminar bio i te kako kvalitetan zahvaljujući Miloradu Mažiću i Milovanu Ristiću koji su edukovali premijerligaške arbitre.

-Pokazali su ne samo da su izvrsne sudije već i predavači, elokventi i edukovani, svoja iskustva i doživljaje su prenosili na naše arbitre koji su poput sunđera „upijali“ svaku njihovu reč. Zaista smo napravili pravi potez kada smo došli na ideju da ugostimo Mažića i Ristića i ovo je pun pogodak za sve nas u sudijskoj branši – istakao je Dragan Banjac s kojim je domaćin bio i Ibrahim Hasanbegović.

On je dodao da je Mažić zajedno sa Ristićem bio u ulozi člana jedne velike sudijske porodice i da je istakao da će „sarajevska iskustva preneti i u UEFA, odnosno FIFA“.

-Radi se o jednom od najboljih sudija sveta, iz top pet klase i zaista je velika čast što smo bili domaćini Mažiću i Ristiću, profesionalcima u svakom pogledu. Bila su ovo predavanja sa najvišeg sudijskog nivoa i ovim putem se javno u ime Sudijske organizacije, Fudbalskog saveza BiH i svoje lično zahvaljujem Mažiću i Ristiću što su izdvojili svoje vreme i došli u Sarajevo da nam pomognu u održavanju ovog seminara i edukaciji sudija. Nadamo se da je ovo početak jedne duge i plodonosne saradnje – rekao je na kraju Dragan Banjac.

Milorad Mažić je pre tri godine u Banjaluci, na manifestaciji „Dan fudbala“ Republike Srpske u organizaciji Fudbalskog saveza Republike Srpske, Sportskog žurnala i Ministarstva porodice, omladine i sporta u Vladi Republike Srpske dobio internacionalnu nagradu „Miljan Miljanić“.

Sportski žurnal