Policajci iz Novog Grada uhapsili su 52-godišnjeg Samira Safića iz tog grada, nakon što je nožem teško povrijedio Mehmeda Velića (22), koji ga je, zajedno sa svojim ocem Dževadom, prethodno fizički napao.

Sve se odigralo u srijedu, oko 12. 30 sati, pored ceste u tom mjestu, kada su otac i sin Velić, iz još neutvrđenih razloga, napali Safića, koji je tom prilikom, braneći se od napada, dograbio nož koji je imao kod sebe i njime ubo u grudni koš mlađeg Velića.

Mehmed Velić je zadobio teške povrede opasne za život, te je hitno prevezen u banjalučki Klinički centar, gdje je zadržan na liječenju.

Navodeći inicijale učesnika ovog incidenta, iz Centra javne bezbjednosti Prijedor potvrdili su za Faktor da se Safić sumnjiči za krivično djelo pokušaj ubistva na mah, zbog čega je isti dan uhapšen.

– Osumnjičeni je priveden u službene policijske prostorije na saslušanje. Od njega je oduzet nož kojim je krivično djelo počinjeno, te je, nakon završene kriminalističke obrade, po nalogu postupajućeg tužioca, otpušten iz službenih prostorija – kazala nam je glasnogovornica Centra javne bezbjednosti Prijedor Zvezdana Alendarević.

Nakon kompletiranja predmeta, te utvrđivanja svih činjenica u ovom slučaju, protiv Safića će banjalučkom Okružnom tužilaštvu biti podnesen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu.

Faktor.ba