Potpredsjednik PDP-a Igor Crnadak priznao je da se Federiki Mogerini žalio i na javni servis Republike Srpske.

Rekao je da su RTRS i informativni program isključivo propagandno sredstvo u rukama vladajuće strukture, i najveća prepreka daljem demokratskom razvoju.

Podsjećamo da su funkionerima svih opozicionih stranaka, pa i Crnatku, redovno stizali pozivi za gostovanja u našim emisijama, ali se oni nisu odazivali.

Kritike na račun Radio-televizije Republike Srpske iz opozicionih stranaka čule su se i juče u Sarajevu; sastanak na temu evropskog puta BiH, lider SDS-a Vukota Govedarica i potpredsjednik PDP-a Igor Crnadak iskoristili su da se visokoj predstavnici EU Federiki Mogerini požale na rad javnog servisa. Danas je Crnadak priznao da je odbijao pozive za gostovanja na RTRS-u.

,,Rekao sam da je RTRS javni servis, koji je isključivo propagandno sredstvo u rukama vladajuće stranke.Јa sam odbijao gostovanje u programu, ja lično, samo onda kada ste me hteli dovesti u omalovažavajući položaj”, kaže potpredsjenik PDP-a

Ovakve uvrede na račun javnog servisa samo su nastavak politike opozicije.

Podsjetimo, u više navrata su zamjerali što nisu dovoljno zastupljeni u programu RTRS-a; mada su im pozivi za gostovanja redovno stizala, oni se nikada nisu odazvali.

Stolica u studiju javnog servisa ostajala je prazna kada je trebalo da je popune gosti iz opozicionih stranaka.

Јedan od primjera jeste emisija “Indirektno”; do predsjednika Srpske Milorada Dodika nije sjeo tadašnji šef SDS-a Mladen Bosić, poručivši da neće prihvatiti poziv sve dok, kako je rekao, RTRS ne počne da radi u interesu svih građana, iako im je tako uskratio priliku da čuju glas opozicije.

Ipak, njihovi stavovi nisu ostali zanemareni u dnevno-političkom programu i Dnevniku 2.

Nakon izbornog kraha, tzv.Savez za promjene počeo je da preispituje svoj rad, pa su kao jedan od loših poteza naveli i bojkotovanje javnog servisa Srpske. Igor Crnadak danas to demantuje.

,,Јa to nikada nisam rekao, citirate nekog drugog. Ko je to saopštio? Dajte, budite ozbiljni”, dodaje Crnadak.

A saopštio je njegov stranački kolega, sada lider PDP-a Branislav Borenović, u oktobru prošle godine.

,,Imali smo situaciju da smo ignorisali pojedine medije i to treba priznati kao grešku. Spremni smo ići na RTRS”, izjavio je 10.oktobra 2016. Branislav Borenović, predsjednik PDP.

I došli su. Upravo je Igor Crnadak, koji se juče žalio Mogerinijevoj, prije manje od mjesec dana gostovao u našoj emisiji “Telering”.

RTRS