Sedamnaestogodišnja djevojka upala je rano jutros u rijeku Sanu u Prijedoru, čije korito pretražuju prijedorski vatrogasci, a u pomoć su im pristigli i ronioci specijalne jedinice policije.

Policiji je oko dva sata iza ponoći prijavljeno da je sa splava kod gradskog mosta maloljetnica upala u rijeku Sanu.

Kako nam je potvrdila Zvjezdana Alendarević, glasnogovornica Centra javne bezbjednosti Prijedor, vatrogascima su se jutros u potrazi pridržili ronioci specijalne jedinice policije, a očekuje se i dolazak pripadnika prijedorske Civilne zaštite.

-Odmah nakon prijave, na mjesto događaja su izašli vatrogasci i pokušali pronaći maloljetnu osobu, ali bezuspješno. Potraga je nastavljana jutros, a u toku je i uviđaj nakon kojeg će se znati više informacija o okolnostima pod kojima se to dogodilo – kazala je Alendarević.

Prema riječima Nebojše Miljuša, komadira Teritorijalne vatrogasne jedinice Prijedor, vatrogasci su sa čamcima pretraživali obale Sane.

– Upravo smo se vratili sa izviđanja lijeve i desne obale. Nismo uspjeli naći tijelo niti neke tragove koji bi pomogli u potrazi, a vrijeme će pokazati svoje. Odmah nakon dojave smo obavili pretragu dijela gdje je djevojka pala, koliko su nam to vremenski uslovi dozvoljavali – kazao je Miljuša, te dodao da je potraga bila obustavljena oko četiri sata, te jutros ponovo nastavljena.

Faktor.ba