U traženje maloljetne ženske osobe koja je 5. marta u Prijedoru upala u rijeku Sanu sa splava “River”, danas se uključila i ronilačka ekipa Civilne zaštite Slovenije sa osam članova i četiri specijalno obučena psa tragača, potvrđeno je Srni iz gradskog Odsjeka civilne zaštite.
Potragu već vrše pripadnici Republičke uprave civilne zaštite i Teritorijalne vatrogasne jedinice Prijedor.

Uporedo sa njima na terenu su svakodnevno i policijski službenici Centra javne bezbjednosti Prijedor i jedinice za podršku, koji neprekidno pretražuju priobalno područje.

Vođa tima za spasavanje na vodi i pod vodom iz Slovenije Lucija Ereb istakla je da će pokušati da pomognu domaćim ekspertima da pronađu nestalu djevojku.

Ona je potvrdila da su se tračagi podijelili u dvije ekipe i da jedna traga rijekom Sanom do Novog Grada, a druga od Novog Grada do Kostajnice.

Direktor Republičke uprave civilne zaštite Mile Međed potvrdio je da se njihova potraga, koja je juče počela u Prijedoru i dalje nastavlja u okviru zajedničkog tima i da su ostvareni svi kontakti preko nadležnih ministarstava u Sarajevu, pa se potraga može nesmetano obavljati, ne samo vodom, nego i do obale, sve do Jasenovca.

Ekipa Civilne zaštite na terenu je sa timom za traženje koji uključuje dva motorna čamca, tim ronilaca, ekipu za deminiranje i komandno štabno vozilo.

Starješina Teritorijalne vatrogasne jedinice Prijedor Nebojša Miljuš istakao je da je od momenta nesreće do sada preduzet niz aktivnosti na pronalaženju djevojke.

“Teritorijalna vatrogasna jedinica je, u saradnji sa predstavnicima civilne zaštite opštine Novi Grad, angažovala čamce i vršila traženje utopljene osobe na cijeloj površini rijeke Sane od Prijedora do Novog Grada”, istakao je Miljuš.

On je dodao da je specijalizovana jedinica za zaštitu i spasavanje na vodi i pod vodom formirana pri Teritorijalnoj vatrogasnoj jedinici Prijedor zajedno sa Ronilačkom klubom Prijedor i ronioci su angažovani na traženju utopljene osobe u zoni od splava do mosta na rijeci Sani.

Na području grada Prijedora spasioci tragaju za maloljetnom ženskom osobom čiji su inicijali D.DŽ, koja je 5. marta pala sa ograde splava “River” i nestala u rijeci Sani.

SRNA/RTRS