Najbolja odbrana i najbolji napad u Prvoj ligi RS sudariće se na Gradskom stadionu u Banjaluci, gdje će Borac u subotu (14 časova) dočekati Rudar Prijedor.

U do sada odigranih 17 kola Banjalučani su primili samo pet pogodaka, dok su “rudari” mrežu protivnika tresli 39 puta. Zanimljivo je da je “crveno-plava” četa, od pet golova, dva primila u prvom ovosezonskom duelu ove dvije ekipe i to u pobjedi od 3:2. Ovo će ujedno biti i duel koji će pokazati da li Rudar može da istopi trenutnu prednost Borca od šest bodova ili će tim Vuleta Trivunovića pobjeći na velikih devet bodova, što bi možda značilo i definitivan povratak u BHT Premijer ligu BiH. Bilo kako bilo, očekuje nas novi krajiški derbi i prava fudbalska poslastica.

“Pobjedom možemo riješiti mnogo toga. Očekuje nas izuzetno težak meč, jer nam u goste dolazi direktan konkurent u borbi za prvo mjesto. Radi se o mladoj i efikasnoj ekipi. Atmosfera u našoj ekipi je odlična i u meč ulazimo sa jasnim ciljem, a to je nova pobjeda i prednost od devet bodova”, kazao je Vule Trivunović, trener Borca, koji zbog kartona neće moći da računa na Ivana Delića, Vladana Danilovića i Aleksandra Kondića.

Trivunović je istakao da njegov tim u svaki meč ulazi sa imperativom moranja, što kod protivnika nije slučaj.

“Svi nas vide u Premijer ligi i maksimalno ozbiljno moramo da uđemo u svaki meč. Protivnik sigurno neće doći da se brani, a to nam odgovara. Očekujem vrlo dobro fudbalsku predstavu. Imamo kvalitetniji tim i najbolji u RS trenutno, i mi se pitamo”, kazao je trener Borca.

Petar Kunić, napadač Banjalučana, bio je veoma efikasan u pripremnom periodu, a iza nas je jedan meč proljećnog dijela prvenstva i još nije postigao pogodak.

“Ovo je vrlo bitna utakmica za nas. Preuzimamo ulogu favorita. Ako budemo pravi, siguran sam da trijumf neće doći u pitanje. Pozvao bih navijače da dođu u što većem broju i podrže nas te da zajedno slavimo pobjedu”, rekao je Kunić.

Rudar Prijedor je sa pet golova u mreži Zvijezde 09 otvorio proljećni dio sezone i u taboru “rudara” se nadaju da će nastaviti da tresu mreže protivnika i u Banjaluci.

“Idemo da se nadigravamo i pokušamo da izvučemo povoljan rezultat. Banjalučani imaju brzu ekipu, biće nam potrebno dosta discipline i odgovornosti u igri da im pariramo u tom segmentu, a moramo biti posebno oprezni kod prekida. Pobjedom bismo se primakli lideru, ali bismo i remijem zadržali mogućnost da se do kraja borimo za prvo mjesto. Očekujem da će derbi privući veliku pažnju navijača oba tima. Neka bude pravi sportski spektakl i neka pobijedi fudbal RS”, zaključio je Zlatko Jelisavac, trener tima iz grada na Sani.

Nezavisne.com