Fudbaleri Rudar Prijedora u srijedu, 26. aprila (16.30 časova) na Gradskom stadionu u Prijedoru, u okviru 24. kola Prve lige Republike Srpske, dočekuju Kozaru iz Gradiške. Biće to druga utakmica „rudara“ u okviru Lige za pravaka nakon startnog poraza u Zvorniku (1:2).

Tim rezultatskim neuspehom protiv Zvorničana Prijedorčani su drugu poziciju na tabeli prepustili Podrinju iz Janje koje je sada prvi pratilac lidera banjalučkog Borca, a „rudari“ za komšijama iz Banjaluke zaostaju sada velikih sedamnaest bodova. Borac je na zimskoj pauzi, poslije šesnaest odigranih kola, imao šest bodova više u odnosu na jedinog konkurenta iz Prijedora, a u sedam proljećnih kola crveno-plavi su u odnosu na „rudare“ napravili razliku od jedanaest bodova (u opticaju su bila 21 boda).

Pred susret sa Gradiščanima, prvi put u ovoj sezoni, ali se ni najstariji ljubitelji fudbala u Gradu na Sani ne sjećaju kada je tako bilo posljednji put, nije organizovana konferencija za novinare uoči jednne prvenstvene utakmice. Tako će čitaoci našeg portala ostati uskraćeni za atmosferu i ambijent u klubu, odnosno izjave aktera, pred derbi sa Kozarom, prvu domaću utakmicu u Ligi za prvaka.

S druge strane za četvrtak predsjednik FK Rudar Prijedor Dalibor Majkić sazvao je vanrednu konferenciju za novinare na kojoj će se, kako saznajemo, govoriti o učinku takmičarskog pogona, odnosno analizirati dosadašnji rezultati. Zanimljivo je da se ovakve stvari i konferencije, uobičajeno rade i organizuju na kraju sezone, po završetku svih takmičarskih aktivnosti.

Pored predsjednika Majkića učesnici pomenute konferencije za novinare u četvrtak trebalo bi da budu još trener Zlatko Jelisavac i kapiten Nemanja Marić.

prijedor24h.net