Na stadionu Sloge u Srpcu danas je organizovano drugo selektivno okupljanje Fudbalskog saveza Republike Srpske za igrače rođene 2000. godine koji dolaze iz područnih saveza: Doboj, Gradiška, Banjaluka i Prijedor.

Prije sedam dana u Etno selu „Stanišići“ organizovano je okupljanje za područja: Trebinje, Istočno Sarajevo i Bijeljina, a selektor Zlatko Jelisavac sa saradnicima ima široku bazu za izbor najboljih pred kojima je u godini jubileja kada FSRS slavi 25. rođendan veliki broj obaveza.

Kadeti Republike Srpske će tradicionalno nastupiti na memorijalnom turniru „Stevan Nešticki“ u Novom Sadu u junu, a u julu ih očekuje učešće na nezvaničnom omladinskom prvenstvu svijeta „Gotija kupu“ u Geteborgu.

Na okupljanju u Srpcu pojavila su se 43 igrača, odigrane su i dvije selektivne utakmice. U prvoj „Narandžasti“ su bili bolji od „Žutih“ – 3:0, a golove su postigli Pavle Ćeranić (Krupa) i Nemanja Vidović (TSV Otens) – dva. U drugom susretu „Plavi“ su bili bolji od „Žutih“ 4:1. Golove za pobjedničku ekipu postigli su Duško Maslić (Borac, Šamac), Vaso Nežić (Željezničar, Banjaluka) – dva i Zlatko Grgec (Sloga, Srbac), dok je počasni gol za „Žute“ dao Dušan Vukobratović (Kozara).

Pored selektora Jelisavca u ovoj akciji su učestvovali i njegovi pomoćnici Miodrag Rankić (pomoćni trener), Dejan Plisnić (trener golmana) i Goran Ćejić (sekretar stručnog štaba). Cijelu akciju nadgledao je i koordinator svih omladinskih reprezentativnih selekcija Fudbalskog saveza Republike Srpske Branimir Tulić.

 „Narandžasti“ – „Žuti“     3:0 (1:0)

Stadion: Sloge u Srpcu. Gledalaca: 100. Sudija: Bojan Balaban (Srbac). Strelci: Ćeranić u 32. i Vidović u 53. i 58. minutu.

„NARANDŽASTI“: Kačavenda, Sajak, Despotović, Vasiljević, Ristić, Ilić, Vukobratović, Vidović, Ćeranić, Vukadinović, Janjušević.

„ŽUTI“: Popović, Zorić, Guskić, Guzijan, Kovačević, Đurić, Selak, Šipovac, Pejčić, Kuprešak, Sukara.

„Plavi“ – „Žuti“      4:1 (2:0)

Stadion: Sloge u Srpcu. Gledalaca: 100. Sudija: Bojan Balaban (Srbac). Strelci: Maslić u 30, Nežić 31. i 55. i Grgec u 40. minutu za „Plave“, a Vukobratović u 50. minutu za „Žute“.

„PLAVI“: Vujanović, Janković, Ignjić, Perin, Pantelić, Hamzić, Tadić, Maslić, Šujić, Nežić, Grgec. Još je igrao: Blagojević.

„ŽUTI“: D. Đurić, Rauš, Iljić, Trkulja, T. Đurić, Jovašević, Eminović, Koščica, Eskić, N. Đurić, Ilić. Još su igrali: Vukobratović, Kovačević.