Ako Slav­ko Vu­ču­re­vić može pos­ta­ti di­plo­ma­ta, on­da se možemo i gri­ja­ti na drve­nu peć, gra­di­ti bu­nar na ta­va­nu i pi­ti vo­du u pra­hu!

Ova­ko je na sa­zna­nje da će biv­ši tre­binj­ski gra­do­na­čel­nik bi­ti ime­no­van za am­ba­sa­do­ra BiH u Re­pu­bli­ci Če­škoj, re­ago­vao je­dan nje­gov du­go­go­diš­nji ra­dni ko­le­ga iz Tre­bi­nja.

Vu­ču­re­vić je ja­vnos­ti po­znat po ba­ha­tom po­na­ša­nju, sva­đa­ma sa naj­vi­šim po­li­ti­čkim zva­ni­čni­ci­ma i crkve­nim ve­li­ko­dos­toj­ni­ci­ma, pri­je­tnja­ma, uvre­da­ma… Po sve­mu ono­me, što je ne­spo­ji­vo sa di­plo­ma­ti­jom.

Po­se­bno je sra­mo­tno nje­go­vo po­ka­zi­va­nje sre­dnjeg prsta odbor­ni­ci­ma u Skup­šti­ni gra­da.

Vu­ču­re­vi­ća je u okto­bru pro­šle go­di­ne na izbo­ri­ma po­meo Lu­ka Pe­tro­vić, ali je ne­du­go na­kon svog de­ba­kla ime­no­van za sa­vje­tni­ka srpskog čla­na Pred­sje­dniš­tva BiH Mla­de­na Iva­ni­ća, ko­ji je pre­dla­ga­njem Vu­ču­re­vi­ća za am­ba­sa­dor­sko mjes­to, nas­ta­vio da se ru­ga na­ro­du.

– To is­to je ura­dio i ka­da je Igo­ra Crnat­ka, bez da­na is­kus­tva u di­plo­ma­ti­ji, pos­ta­vio za mi­nis­tra inos­tra­nih po­slo­va – kaže je­dan ne­za­do­vo­ljni član PDP-a, ko­ji je in­sis­ti­rao na svo­joj ano­ni­mnos­ti.

On se na­da da će se, ipak, na­ći ne­ko ko će ospo­ri­ti na­jav­lje­no ime­no­va­nje.

– Ako am­ba­sa­dor ne zna je­zik države u ko­joj je na službi, pa još ne zna en­gles­ki, a ta­kav je Vu­ču­re­vić, on pos­ta­je po­tpu­no bes­ko­ris­tan. Ta­kvog čo­vje­ka ni­je­dna nor­mal­na država ne bi po­sla­la u di­plo­ma­ti­ju. I, što je naj­tra­gi­čni­je, Vu­ču­re­vić ne zna ci­vi­li­zo­va­no da se po­na­ša – do­da­je naš sa­go­vor­nik.

Za vri­je­me gra­do­na­čel­ni­čkog man­da­ta, Vu­ču­re­vić je Tre­bi­nje za­dužio za vi­še od 3,5 mi­li­ona ma­ra­ka, ali ga to ni­je spri­je­či­lo da ku­pi no­vi auto­mo­bil “audi A6″ po ci­je­ni ve­ćoj od 110.000 KM.

Ar­čio je grad­sku imo­vi­nu i ne­tran­spa­ren­tno tro­šio no­vac gra­đa­na.

Si­gur­no je da Tre­bi­njci pam­te da je o tro­šku po­res­kih ob­ve­zni­ka, po su­mnji­vo me­đu­na­ro­dno pri­zna­nje ko­je je pre­uzeo u švaj­car­skom gra­du Mon­tro, pu­to­vao sa su­pru­gom. To možda ni­ko ne bi ni sa­znao, da go­spo­đa Vu­ču­re­vić ni­je obja­vi­la fo­to­gra­fi­je na Fej­sbu­ku, ko­je je ubrzo uklo­ni­la.

Narodne.net