Ministar uprave i lokalne samouprave Republike Srpske Lejla Rešić danas učestvuje u radu Kongresa regija u Strazburu, na kojem učesnici razmatraju temu kvaliteta demokratskog učešća na regionalnom nivou.

Na Kongresu će biti razmatrane i teme koje se odnose na migrantsku krizu, saopšteno je iz Ministarstva uprave i lokalne samouprave Republike Srpske.

Rešićeva će se sastati i sa šefom Odjeljenja za postkonfliktne situacije Anom Kapelo, sa kojom će nastaviti razgovore započete prošle sedmice.

“Savjet Evrope bi u maju trebalo da obezbijedi grant sredstva za nekoliko naših opština, uglavnom iz kategorije izrazito nerazvijenih, za projekte koje su izabrali kao prioritetne”, istakla je Rešićeva.

Ona je zahvalila Savjetu Evrope, jer će ta sredstva, koja se odnose na unapređenje života u lokalnim zajednicama, u Republici Srpskoj dobiti opštine Drinić /Petrovac/, Istočni Drvar, Vukosavlje, Novo Goražde, Šamac, te Berkovići.

Kongres lokalnih i regionalnih vlasti u Strazburu sutra će razmatrati i izvještaj o sprovedenim lokalnim izborima u BiH, o kojem će, u ime delegacije BiH, debatovati i Rešićeva.

Sjednici Kongresa prisustvovaće i predstavnici Centralne izborne komisije BiH.

Izvor: SRNA/RTRS