????????????????????????????????????

Lica S.Č. i E.R. iz Prijedora i M.Š. iz Kozarske Dubice osumnjičena su za pet krivičnih djela iz oblasti privrednog kriminaliteta, saopšteno je danas iz Centra javne bezbjednosti /CJB/ Prijedor.

Lice S.Č. iz Prijedora tereti se da je oštećenom licu M.K. iz Prijedora prodalo tri putnička automobila, ali su vozila fizički ostala u posjedu osumnjičenog koji ih je, bez znanja i saglasnosti kupca M.K, prodao trećim licima. Na isti način je prevario i oštećeno lice S.P. iz Prijedora preprodavši vozilo koje je već prethodno prodao tom licu.

Dalje se S.Č. tereti da je prodao vozilo oštećenom licu S.P. iz Prijedora za iznos od 4.000 KM, sačinivši pritom kupoprodajni ugovor u kojem navodi sebe kao vlasnika i prodavca, iako je stvarni vlasnik vozila treće lice iz Prijedora.

Osumnjičeno lice M.Š. iz Kozarske Dubice je osumnjičenom licu E.R. iz Prijedora, kao licu neovlaštenom za zaključivanje ugovora, dalo nepopunjene obrasce ugovora firmi sa kojima je imalo ugovor o poslovnoj saradnji i ovlaštenja za zaključivanje ugovora.

Tom prilikom je lice E.R. popunilo jedan takav ugovor, unoseći neistinite podatke o prodavcu vozila i navodeći kupca na potpisivanje takvog ugovora, čime je kupac onemogućen da izvrši registraciju vozila na svoje ime, oštetivši kupca za 7.000 KM.

CJB Prijedor podnio je danas Okružnom tužilaštvu Banjaluka izvještaj protiv S.Č, M.Š. i E.R. za počinjena krivična djela prevara, navođenje na ovjeravanje neistinitog sadržaja, nesavjestan rad u službi, neovlašteno bavljenje određenim zanimanjem i posebni slučajevi falsifikovanja isprave.

SRNA/NN