Srpski ministri u Savjetu ministara BiH Dragan Mektić i Igor Crnadak poltronski umanjuju opasnost i otvoreno štite radikalne islamiste u BiH zarad svojih ministarskih mjesta i te izjave i njihove medijske istupe najoštrije osuđujemo, saopšteno je iz udruženja građana “Istočna alternativa” Republike Srpske.

U saopštenju se ističe da je očigledno da se Mektić i Crnadak, kako se navodi, dodvoravaju bošnjačkim političkim krugovima i svom mentoru Bakiru Izetbegoviću da bi ih zaštitio da ostanu u ministarskim foteljama.

Predsjednik ovog Udruženja Vojin Pavlović rekao je Srni da poručuje Mektiću i Crnatku da njihovo ponašanje i nastupi “djeluju kao suludi i predstavljaju izdaju i bacanje prašine u oči srpskim žrtvama”.

“Oni koji su ubijali srpski narod danas imaju zaštitu Mektića i Crnatka i postali su njihovi miljenici”, ocijenio je Pavlović.

On ističe da ni činjenica da su neki islamisti, koji su u ratu činili zločine to nastavili i nakon rata šireći svoje radikalne ideje i mržnju prema Srbima, ne smeta ovoj dvojici ministara koji i dalje blagonaklono gledaju na njihovo djelovanje.

“Teroristički napad na Policijsku stanicu Zvornik i ubistvo policajca Dragana Đurića, zatim dvojice pripadnika Oružanih snaga BiH u Rajlovcu, teroristički napad u Bugojnu kao i činjenice da islamisti i danas odlaze na ratišta i čine zločine po svijetu za Mektića i Crnatka ne znače ništa i za njih to nije prijetnja miru i zbog toga ih treba smijeniti sa funkcija i proglasiti nepoželjnim u Republici Srpskoj”, poručio je Pavlović.

Izvor: SRNA/RTRS