Udruženje građana “Istočna alternativa” Republike Srpske smatra da predsjednik SDS-a Mladen Bosić priprema alibi za moguće nerede na protestu koji u subotu, 14. maja, organizuje Savez za promjene u Banjaluci, unaprijed optužujući ekstremističke grupe iz Srbije koje će navodno doći da daju podršku vladajućim strankama.
“Osuđujemo izjavu `Bakirovog poslušnika` Mladena Bosića koji, po ko zna koji put, pokazuje mržnju prema srpskim rodoljubima koji vole Republiku Srpsku i Srbiju”, navedeno je u saopštenju ovog udruženja.

Iz “Istočne alternative” pitaju lidere Saveza za promjene da kažu ko će to biti u njihovim redovima ko želi destabilizovati Republiku Srpsku, osim njih koji organizuju protest.

“Znamo da će među poštenim građanima koji će prisustvovati protestu biti i plaćenih kriminalizovanih pojedinaca koji će pokušati izazvati nerede, a sve pod smišljenim sloganom `Oslobodimo Srpsku`”, ocjenjuje “Istočna alternativa”.

U saopštenju se navodi da u ovom udruženju smatraju da bi više odgovaralo da je slogan na protestu “Oslobodimo BiH od ekstremnih islamista i terorista”, te da je dužnost organizatora da obezbijede da protest protekne mirno, bez nereda i uništavanja imovine.

SRNA