Odbornici Skupštine grada Prijedora Sead Jakupović, Mesud Trnjanin, Sabahudin Garibović i Ajdin Mešić najoštrije su osudili grafite neprimjerenog i uvredljivog sadržaja koji su ispisani na pomoćnom objektu pravoslavne crkve u Petrovu-Ćeli, prenosi Srna
Ovi odbornici ističu da su za grafite saznali tokom jučerašnjeg skupštinskog zasjedanja, te da su odmah nakon završetka sjednice izašli na lice mjesta.

“Najoštrije osuđujemo svaki pokušaj destabilizacije međuljudskih odnosa u našoj lokalnoj zajednici, pa i ovaj čin, kao i mještani Ćele koji smatraju da su grafite pisali nedobronamjerni ljudi”, naveli su ovi odbornici u svom reagovanju.

U tekstu se navodi da ovi obronici daju punu podršku istražnim organima u rasvjetljavanju ovog slučaja i javnom obznanjivanju počinilaca.

“Kao što znamo, Ćela je multietnička sredina, pa smo ubijeđeni da će mještani nastaviti da žive u međusobnom razumijevanju i toleranciji”, navodi se u ovom reagovanju, koje su odbornici uručili i kolegama odbornicima na današnjem nastavku sjenice Skupštine grada.

Iz Policijske uprave /PU/ Prijedor potvrđeno je da je lokalni sveštenik prijavio policiji da je na zidu objekta u crkvenoj porti nacrtan polumjesec i zvijezda sa četiri kraka, kao i uvredljivi natpisi.

“Dežurni tužilac je ocijenio da ne postoje elementi krivičnog djela, a trenutno se radi na utvrđivanju činjenica, odnosno da li postoje elementi prekršaja”, potvrdila je portparol PU Prijedor Zvezdana Alendarević.