Najmanje 20 osoba je povrijeđeno, od kojih nekoliko teže, kada je avion ruske kompanije “Aeroflot” naletio na “vazdušni džep” iznad Tajlanda, rekao je šef konzularnog odjeljenja ruske ambasade na Tajlandu Vladimir Sosnov.

On je rekao da povrijeđeni imaju višestruke prelome, a britanski “Dejli mejl” prenosi da je među povrijeđnima bilo i onih kojima je kičma slomnjenja tokom trurbulecija. Britanski list navodi i da su povređene tri bebe.

– Nesreća se desila tokom ljeta iz Moskve ka Bangkoku. Među povređenima ima i Rusa i stranaca. Očigledno oni koji su povrijeđeni nisu koristili sigurnosne pojaseve – rekao Sosnov.

– Bebe su prekrivene posjekotinama i modricama, ljudi šetaju okolo sa slomljenim nosevima, mnogi su se onesvješćivali. Hvala Bogu pa smo još uvijek živi – navela je jedna od putnica, Evgenija Zibrova.

Povrijeđeni su zbrinuti u bolnici u Bangkoku, a zaposleni u ruskoj ambasadi su poslati da pomognu, ukoliko je potrebno. Ruski ambasador na Tajlandu Kiril Barski rekao je da je u bolnici zbrinuto deset osoba, od kojih je dvoje moralo na operaciju.

SRNA/ATV