Kompanija “Arselor Mital” Prijedor darovala je danas prijedorskoj bolnici 62 dušeka vrijednosti 8.500 KM.
Direktor bolnice “Doktor Mladen Stojanović” Mirko Sovilj pozvao je i ostale privredne subjekte da se uključe u akciju podrške opremanju ove zdravstvene ustanove.

“Ovi dušeci sa nepromočivim navlakama biće raspoređeni na petom spratu na internom odjeljenju, jer smo odlučili da opremamo po spratovima”, rekao je Sovilj Srni u Prijedoru.

U ime ustanove i internog odjeljenja kompaniji “Arselor Mital” Prijedor na donaciji je zahvalio načelnik ovog odjeljenja Vlado Vujović.

“Ova donacija jedan je od brojnih naših projekata kroz program društvene odgovornosti koji sprovodimo već drugu deceniju, a poznato je da smo najviše fokusirani na obrazovanje, zdravstvo, kulturu i sport”, rekao je Predrag Šorga iz kompanije “Arselor Mital” Prijedor.

Kompanija “Arselor Mital” u Prijedoru posluje od 2004. godine, a 2006. pokrenula je svoj program ulaganja u lokalnu zajednicu.

Za deset godina kroz ovaj program društvene odgovornosti kompanija je u lokalnu zajednicu uložila više od 3,5 miliona KM kroz 310 projekata, desetine hiljada korisnika i više od 9.000 volonterskih sati.